Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, October 17, 2010

SGM 5th Perak

SGM ke 5 berlangsung dengan jayanya pada 16 Oct 2010, dengan tema warna MERAH. Paling menggembirakan jumlah ibu2 yang hadir semakin bertambah berbanding SGM ke 4 sebelum nih.

Tak mo citer panjang2 meh kita layan picca yang sempat di abadikan...


Group Ibu2 preggy belajar ttg Persediaan PSI semasa preggy

Ate...khusyuk le bebeno!!!

Tetamu jemputan malaysian yg kini menetap di Aussie.. pakar dalam bidang Lactation.


Dr. Nadrah Arifin, orang kuat MBfPC yang sangat komited menganjurkan SGM di utara

3 sekawan yang giat mempelajari PSI
Makan Time (tema potluck)

Mari kita belajar guna sling!


Semasa berlangsungnya aktiviti tersebut, kami dibahagikan kepada 2 kumpulan perbincangan. Aku dok dalam kumpulan ibu2 mengandung lah... diskus pasal persediaan utk Penyusuan Susu Ibu (PSI) semasa preggy.

Antara intipatinya ialah persediaan dari segi ilmu pengetahuan, persediaan mental dan fizikal serta persediaan PSI semasa ibu2 bersalin. Nak diciterkan nanti panjang lebar pulak. So, kalu korang nak tau next time seharusnya korang join aktiviti sokongan seperti ini. Memang sangat2 membantu!

Oh ya! Para bapa pun ada gak datang, ada yang join venture sama dan ada gak yang amik alih jadi tukang amik gambar.....

Tak kisah la pun kan.. janji diorang bagi support kat isteri2 diorang tuk BF anak2 mereka.

Tapinya En. Hubby aku tak dapat datang bersama ngan Wawa. Malam sebelumnya Wawa kena demam, panas badan dia.. so aku tak brani nak bawak dok kat Padang tu time panas2... Tinggallah dia di umah bersama En.Hubby.

Insya ALLAH akan diadakan lagi SGM pada bulan2 yang akan datang dengan topik2 menarik bagi membantu ibu2 menjayakan aktiviti Penyusuan Susu Ibu.

Whatever it is... SUSU IBU IS THE BEST FOOD FOR UR CHILD!!

2 comments:

  1. beb, yg gambar 3 sekawan tu kan salah sorg tu aku kenal la..sbb masa 1st perak sgm tu aku dtg n dia pun ada gak..yg belah kanan dari gambar tu..siapa tah namanya lupa la..

    ReplyDelete
  2. diorg member sek teknik dulu.. penah jumpa ke? aku pun tak pasti sbb ni first time kot dia join SGM.. nama dia azlina..

    ReplyDelete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails