Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 21, 2010

Hangin satu badan!! (Episod aku jadi customer lak...)

Penah satu ketika (bulan lepas kot), aku ngan Mr.Hubby dan Wawa gi kuar shopping kat Tesco (tempat wajib shopping bagi kitorg, brg murah n banyak pilihan untuk memenuhi keperluan je la...). Lepas shopping tu kitorang decide nak gi makan kat satu restoran mee ........(identiti restoran dirahsiakan) yang memang sangat femes di Ipoh.

Masa kitorang sampai tu jam baru kul 10.30 malam. Tengok ada ramai orang kat restoran tu. Seronok le rasanya nak makan sebab mesti le sedapkan, ramai orang. Kitorang pun amik le tempat duduk. Beginilah cerekarama bermula di dalam restoran tu.

Pelayan: Nak makan apa?
Aku dan suami pun bincang-bincang jap and aku decide nak makan nasi ayam and Mr. Hubby lak nak makan chicken chop.


Aku: Nasi ayam satu mintak nasi lebih ye... (aku berkata penuh sopan dan pelayan tu menulis order aku)


Mr. Hubby: Chicken chop satu (tiba-tiba pelayan tu pandang kat kawan dia buat isyarat bahasa badan). Aku ngan Mr. Hubby terpinga-pinga, apsal plak ni?


Pelayan: Chicken chop dah habis la bang...
Aku dah mula cuak dah...

Mr. Hubby: Takpe la nasi ayam 2 la...


Tak lama lepas tu pelayan tu datang dengan membawa perkhabaran yang menambahkan cuak aku... Masa dia cakap tu muka aku memang berubah abis.


Pelayan: Er... nasi ayam pun habis....


Aku: Habis apa yang ada...? (Aku tanya dengan perasan mencuak-cuak)


Aku: Laksa ada? (Pelayan tu macam dah serba salah mukanya, dia menganggukkan kepala, maksudnya ada la kan...)


Mr. Hubby: Laksa dua (Mr. Hubby berkata sambil memberi isyarat mata untuk aku berdiam diri dan bertenang).


Tak lama pas tu, datang pulak sorang pelayan lain.


Pelayan: Laksa pun dah abis... (berkata dengan muka bersahaja yang dibuat-buat muka tak bersalahnya tu...)
Aku ketika tu GRRRRRRRR....!!!!!! (Tahan hati lagi... kenangkan Mr. Hubby aku tu aje).

At last korang tau apa yang kitorang makan??????

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Berkongsi lah kami bertiga AIS KRIM STRAWBERI....

Leh citer tak apa perasaan korang kalau di tempat aku?

4 comments:

  1. kalau ayu n suami, terus bayar n blah macam tu je...tak pernah lg terjadi, tapi pernah terjadi kes makanan lambat sampai..dah dekat sejam lebih menunggu..last, bila sampai je, terus suami bayar n blah terus..n paling best, kitaorg black list terus kedai makan tu..huhu

    ReplyDelete
  2. ayu, memang nak blah.. tp Mr.Hubby tu baik hati sgt. nk diordernya jugak ais krim tu, pada hal kat tesco wawa ngan fatin dh makan dh aiskrim. kembung ais krim kitorg...:D

    ReplyDelete
  3. ai pnah gak alami mcm tu...mmg bengang sgt rasanya....tertutup selera...

    salam kenal ye....

    ReplyDelete
  4. Fatin.....

    Aku pun pernah kene camtu.....
    Mmg geram kan..baik tutup je bisnes aritu kalau semua dh abis.
    Tapi salute korg...korg baik lagi sabar..sebab korg bleh duduk lagi order eskrem..kalau aku..blah dah.

    ReplyDelete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails