Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 11, 2016

Khasiat Minyak Ikan

Assalamualaikum...Morning!!
Apa kabar semua?? Hopefully semuanya dalam keadaan baik dan sejahtera. Pernah dengar tentang minyak ikan? Sekarang tak susah nak cari  maklumat semuanya di hujung jari tekan je nama end google kan. Cuma kita kena la tapis maklumat yang kita terima tu supaya dapat dari sumber yang boleh dipercayai.
Menurut Dr. Axe secara ringkasnya minyak ikan sangat bermanfaat untuk pelbagai sebab...


Minyak ikan (omega-3 fatty acid) boleh je diperolehi dengan makan ikan laut seperti salmon dan sardin. Persoalannya sanggupkah anda memakan sumber ikan setiap hari?? Hari-hari ikan, tukar resepi je. Hehehe bukan tak sanggup, cuma tak lalu je. Sesekali nak tukar selera. Di sinilah fungsi makanan kesihatan tu berlaku. So nakkan sumber minyak ikan ni makan la makanan kesihatan tambahan Elken EPA DHA.

Dalam banyak-banyak yang ada di pasaran kenapa nak pilih jenama yang dari syarikat Elken ni juga???? Boleh je pilih le mana-mana pun. Cuma yang buat saya yakin dengan EPA DHA Elken ni sebab ni..... teknologi yang digunakan untuk menyingkir bahan cemar.

Kolestrol merupakan isu pertama kesihatan kita. Itu salah satu punca utama kepada masalah penyakit kronik darah tinggi, kencing manis, jantung dan sebagainya. Obviously bila dah mula menghidapinya kita kena makan 2 jenis ubat kimia yang berlainan untuk mengawal kolestrol dan mencairkan darah. So, lebih baik pilih untuk makan EPA DHA Elken dari sekarang, kan!



Sumber gambar dari elken e-library.

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails