Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 24, 2016

#4: Perkara yang paling malas nak buat..........

Assalamualaikum... Morning!!


Obviously picture can tell the whole story behind the scene kan.........

Ni le perkara paling malas yang saya nak kena buat. Dari zaman akil baligh tak suka nak buat keje melipat-lipat kain ni. Gambar ni saja je saya tepek sini nak citer kan keadaannya bila penyakit malas tu datang memang menimbun le kain baju tak berlipat macam dalam gambar tu.. hehehe.

Masa zaman sekolah dulu sempat dok asrama, jadi kain baju kena cuci sendiri. Saya sanggup dok berlama dalam bilik air tu bersila memberus baju (maklum la basuh guna tangan). Daripada mengangkat kain dari ampaian dan nak dilipat. Malas betul!!! 

Sekarang ni dah beranak pinak perangai tu memang tak ubah dah jadi habit plak. Bila dah basuh kain nak lipat tu makan sehari dua le kain baju tu dalam bakul. Kengkadang anak-anak dan suami terpaksa punggah kain baju tak berlipat tu sebab nak cari pakaian yang diorang nak guna... ahahahahah.

Saja google cari gambar kain baju tak berlipat, terjumpa plak gambar kat atas tu. Bagusnya inisiatif orang yang buat servis 'home cleaning' ni. Kat ipoh takde le lagi buat servis ni. Untuk saya yang surirumah anak dua ni je memang saja ngada malas nak lipat baju je jadi macam dalam gambar tu (jangan tiru aksi saya ni ye....). Untuk ibu yang bekerjaya memang patut sangat le guna servis ni. Tapi tu la servis ni cover area KL je. Leh la sapa-sapa dok area KL dan Selangor cuba-cuba servis ni. 

Website: Maideasy

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails