Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 24, 2010

Edisi terkini preggy Baby Ibu

Hari ni nk sambung kisah edisi khas semalam.

Kisah semalam tu mmg dh lama diperam, nak diciterkan pun masa tak sesuai.
Alkesahnya nak citer perkembangan terkini ttg Baby Ibu pas check up Rabu lepas je, tapi meleret2 pulak sampai citer pasal mcm2. 

So, hari ni nak kisahkan pasal edisi terkini preggy Baby Ibu untuk minggu ke 37.
Hasil dari pemeriksaan dan ultrasound prosedur yg dibuat di KK ngan di GH, status updated as below...

Berat Ibu terkini: 70 kg
HB: 12.4

Tekanan darah: 110/60
Air ketuban, uri, panjang tangan kaki badan perut kepala Baby Ibu: Alhamdulillah in good condition

Heartbeat Baby Ibu: 140/+

Berat Baby Ibu: 3.33kg (estimated)

Position Baby Ibu: Berada di kedudukan yg betul dan bersedia untuk melihat dunia pada bila2 masa Baby Ibu bersedia.

Gender Baby Ibu: Boy or Gugurl????? (Jap lagi bagi tau ek....)

Alhamdulillah, syukur ke hadratMu Ya ALLAH!!

However, still kena monitor lagi coz takut Baby Ibu pusing balik ke atas. So, kena datang melapor diri ke Wad Hospital Bersalin Ipoh pada 5 Jan 2011 nanti. Tapi tengok la minggu depan ada appointment kat KK untuk minggu ke 38. EDD patutnya 9 Jan 2011.

Macam mana pun rasa syukur kupanjatkan kepadaMu Ya ALLAH kerana mendengarkan rintihan hatiku selama ini... Alhamdulillah...

Oh ya!! Gender Baby Ibu is confirmed.... (Dengan Izin Allah ye... kengkadang takleh jangka jugak. Tapi nampak identificationnya as below).



-
-
-
-

-
-
-
-
-

-
-
-

-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
-

 
Credit to Yahoo!

7 comments:

  1. tahniah wei

    off topic, cara buat button like tu, baca entry ni

    http://bamyuyu.blogspot.com/2010/12/facebook-like-di-blog-untuk-tingkatkan.html

    ReplyDelete
  2. mesti tak sabar kan? Mmm.. seronok bila mengandung ni.. mummy fara tak sabar nak mengandung lagi tapi tak tahu bila.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. congratsss..tak sabar nak tunggu baby ko keluar..

    ReplyDelete
  4. girl lagiii!!!bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

    ReplyDelete
  5. yangyuyu, thanks beb for info..:D

    mummy fara, Insya Allah.. ada rezki tak lama agi la tuh.. :D

    ayu, thanks beb. aku pun apatah lagi tak sabarnya..

    deena, Insya Allah gugurl kalu tgk scan rabu lepas..

    ReplyDelete
  6. wah Tahniah!!
    selamat bersalin, berpantang & menyusu sis!!
    Semoga dipermudahkan segala urusan, Amin!!

    ReplyDelete
  7. momma mia, thanks a lot. pepehal nnt leh blajar ngna momma kan.. :D

    ReplyDelete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails