Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, December 4, 2010

85% preparations ready...

Lately rasa sgt malas nk update blog..

Tapi aku tak penah tinggal blogwalking ke umah2 teman blogger and even i'm hunting for new blog for mom to be list and nursing mom list.

Sapa2 yg sudi nak masuk ke dalam list aku meh la tinggal kan link di n3 nih yek or kat shoutbox tu pun boleh.


Back to our main topic,


85% complete!!!

Yup!!

Perkara2 yg dh disiapkan dan dalam persiapan...

1. Have decided untuk berpantang kat umah MIL.

2. Barang2 baby dah siap beli semuanya dan dah siap berpacking kemas2 utk elakkan dari berhabuk. Tinggal nak angkut baby cot ngan tilam dari umah Mak.

3. Checklist barang2 baby ngan ibu yg nak dibawa ke hospital dah tersedia, tinggal nak siapkan beg ngan packing jek.

4. Sedang bertungkus lumus menyimpan budget utk brg2 ibu:
Set Bersalin NR

Breastpumps Spectra 3 sets

Bengkung

5. Persiapan peralatan yg perlu kat umah MIL- lum mula pape agi... brg dh ada tp tak setting lagi.

So, that's it!

Now nak tanya u all yg sedang berpantang n baru lepas berpantang... minuman pe yg korang amalkan masa berpantang? Maksud aku selain dr yg khusus tuk berpantang le mcm kopi ke.. milo ke... susu ke... apa ke...?? Leh share tak..

Semalam bersembang ngan MIL, ada la beberapa tips pantang larang yg bakal diperdengarkan masa aku berpantang nnt.

Antaranya MIL dah pesan awal2 tak leh minum air masak banyak2...

Makan kalu goreng tak pe.. kalu masak sup banyak sangat air dalam badan nnt urat kembang...

Phewww....


P/s: Tak rasa rugi pun bila MIL perturunkan ilmu berpantang dia.. yg penting kita sendiri dh buat homework and amik yg mana perlu n terbaik. Kan?

1 comment:

  1. minum air masak banyak2 tu tak berapa betul sgt..sbb kita dalam pantang ni menyusu anak..so, air mmg kena minum banyak..boleh minta suami ko bawa curi2 air mineral..hehe..mcm mak aku la..tak bg minum byk2..tapi aku tak tahan..dahaga..so, minum sikit2 tapi kerap..

    ReplyDelete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails