Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, September 29, 2010

Pre Checklist barang-barang bb n ibu

Awal sangat ke nak wat check list nih? Memang awal pun, sbb kandungan aku baru 25 minggu. Tapi aku suka wat keje awal2, paling tak suka wat keje last minute kelam kabut... Susah sendiri jugak nnt...

Selepas dah terjah beberapa blogger mommy to be, below are all the things listed out:

For BB
1. Lampin kain
2. DD (Disposable diapers)
- thinking of nak guna CD for my 2nd bb tapi as per advise dari kengkawan, pakai DD dulu utk newborn nnt dh besar sket baru pakai CD.
3. Kain bedung
4. Tuala mandi/ tuala kecil
5. Baju lengan panjang + seluar
6. Baju berlubang+ seluar
7. Baju lengan pendek + seluar
8. Topi
9. Sarung bantal
10. Tikar Getah
11. Bakul baju (besar)
12. Baldi
13. Sabun
14. Shampoo
15. Lotion
16. Bedak
17. Minyak TYT
18. Cotton bud
19. Besen mandi bb

For Ibu
1. Kain batik
2. Baju
3. Tudung
4. Nursing bra
5. Disposable underwear
6. Maternity Pad (tali)
7. Sabun badan
8. Ubat gigi (berus gigi)
9. Sabun Muka
10. Shampoo
11. Sikat
12. Stoking

Setakat ni dulu, nanti kalu dh finalized baru post dalam n3 yg lain.

2 comments:

  1. zai pun suka beli barang awal2...beli skit2...takut nanti bila dah sarat tak larat nak beli barang...prepared aje barang..in case something happen senang

    ReplyDelete
  2. zai, barang2 lain dh ada sikit sebanyak pakai yg anak sulungnye, ni tambah2 jek...

    ReplyDelete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails