Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 28, 2016

#8: Short Term Goals for this Month of December and Y?

Assalamualaikum.... Selamat Pagi!!

Alhamdulillah... diberikan kesempatan untuk hidup pada hari ni dan seterusnya Insya Allah agar kita dapat melakukan usaha yang dah kita set kan untuk tahun 2016. Tinggal tak berapa lama je lagi kita nak melangkah ke tahun baru 2017. Ayat yang cliche... tahun yang mencabar!

Untuk bulan Disember nanti, anak-anak dah mula bercuti means kita sebagai ibu terutamanya yang bekerja sebagi surirumah tangga sepenuh masa perlu la 1. mencari idea yang bernas untuk pengisian masa anak-anak di rumah. So, dah decide 25 November lepas kami akan adakan mesyuarat untuk membincangkannya. Hehehe...

Since bebudak dah cuti sekolah untuk bulan Disember, 2. ibu kena usahakan untuk mencari pendapatan sampingan untuk perbelanjaan bulan Januari 2017. Fyi, kat taman perumahan saya ni ada parents yang mintak tolong saya drive anak-anak diorang ke sekolah. Sebab anak-anak satu sekolah, satu darjah dan satu kelas satu taman so dapat la sikit-sikit tampung duit minyak harian. Ada beberapa source of income yang bakal diusahakan...
a. Elken (MRT dan Guasa)
b. Nurraysa
c. Jaga Homestay (Izzam Homestay)

Then sempena cuti sekolah dan juga keluarnya movie kat pawagam pada November ni, 3. ibu kenalah menyimpan budget untuk menonton citer ni.... hehehe.

Citer ni maknya yang terlebih...



Last but not least... 4. Review balik pencapaian kita sepanjang 2016 supaya kita boleh menambahbaik mana yang perlu dan mengekalkan mana yang dah kita capai. Insya Allah!

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails