Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Follow Me

Monday, September 3, 2012

SAYA BERADA DI DALAM ZON SELESA?

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.

Sebelum saya memulakan bicara saya pada hari ini, saya ingin memohon kemaafan terlebih dahulu sekiranya bicara saya kali ini mengguris hati dan perasaan serta menimbulkan sensitiviti kepada mana2 pihak. Secara ikhlas, hari ni saya nak berkongsi tentang perkara penting yg kadang kala kita anggap perkara remeh dan tidak perlu diambil berat. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan penulisan saya, anda boleh meninggalkan page ini dan kembali semula membaca entri2 saya yg akan datang..jgn la merajuk pula ye.


  Ok, berbalik semula kepada topik perbualan hari ni. Saya pasti ramai org suka menggunakan ayat di atas "SAYA BERADA DALAM ZON SELESA, SAYA CUKUP SELESA DENGAN KEHIDUPAN SAYA, SAYA RASA HIDUP SAYA DAH OK, CUKUP MAKAN PAKAI..."

Tetapi renung2kan kembali kehidupan anda di waktu kecil semasa anda bersekolah, bagaimanakah ibu bapa kita, kehidupan kita kini yang sudah berkeluarga ataupun yg masih bujang dan bagaimana kehidupan kita 5, 10 atau 20 tahun akan datang???Tepuk dada, tanyalah hati anda sendiri.

Cuba kita lihat gambaran di bawah. Yang mewakili kehidupan kita sekarang ni ialah... 


Tetapi hakikatnya... adalah sebegini...

 Adakah ini yg mahu anda warisi kepada anak2 kita???

Saya pasti jawapannya tentu sekali TIDAK!

Saya juga ingin berkongsi beberapa keratan akhbar yg menceritakan tentang hakikat sebenar kehidupan yg kita anggap 'SUDAH SELESA' ini.

Jadi, apakah perspektif kehidupan 'zon selesa' yg anda cipta itu benar2 selesa?

Apakah yg perlu dilakukan?

Ramai pekerja makan gaji membuat pilihan (sama ada berhenti kerja atau bekerja secara sambilan) utk mencari sumber pendapatan kedua dengan BERNIAGA (Konvensional). Ada yg menjalankan perniagaan gerai makan kecil2an, selepas waktu kerja bergegas membuka gerai makan sehingga awal pagi (atau menggaji pekerja sahaja) atau membuka restoran, ada juga yg terlibat dalam perniagaan2 lain seperti kereta sewa, kelas tuisyen dan tidak kurang juga yg membuat perniagaan jualan secara online. Itu adalah pilihan setelah melihat keadaan hidup kita yg sebenarnya 'belum cukup selesa'.

Jika anda telah membuat pilihan itu, Tahniah! kerana anda memilih utk sanggup mengubah kehidupan dan mengimpikan sesuatu kehidupan yg lebih selesa.

Di sini saya ingin memberikan pilihan kedua iaitu juga menjalankan perniagaan tetapi PERNIAGAAN SECARA BERANGKAIAN.

Di sini, saya tidak ingin menceritakan dengan panjang lebar ttg perniagaan ini tetapi saya ingin berkongsi info dengan anda apa yg perniagaan ini boleh tawarkan kepada anda di masa hadapan terutamanya dengan perniagaan yg sedang saya lakukan sekarang.

1. Syarikat: telah beroperasi selama 17 tahun dan memasuki 18 tahun pd tahun hadapan, bertaraf antarabangsa (anda boleh buka pasaran ke peringkat antarabangsa tanpa modal yg besar), pengiktirafan dan anugerah (menambah keyakinan dalam melakukan perniagaan kerana syarikat yg stabil).

2. Produk: Berunsurkan sains (mempunyai R&D dan kajian klinikal yg boleh dipercayai), dicipta oleh pakar2 bertaraf dunia dan Pemenang Anugerah Nobel, mendapat pengiktirafan dan anugerah peringkat antarabangsa, menawarkan lebih 200 produk dan paling penting menawarakan khidmat "AFTER SALES SERVICE".

3.  Pelan Pemasaran: Kekuatan sesebuah perniagaan adalah berdasarkan pelan pemasaran yg diatur (adil dan berbaloi dengan usaha anda).

4. Sistem: Anda tidak perlu risau tentang latarbelakang dan kelulusan akademik yg anda ada utk melakukan biz ini kerana sistem pendidikan yg telah diatur (lebih 3000 latihan setiap tahun) dan sokongan dari pelbagai pihak utk berjaya.

5. Budaya: Saling menghargai satu sama lain, berterima kasih, berkongsi antara satu sama lain, saling menyokong, sentiasa mengamalkan budaya yg positif.

6. Peluang: Sama Rata, setiap org ada peluang yg sama utk berjaya. Tiada diskriminasi, pilih kasih dan kroni.

Jika anda berminat nak tau lanjut tentang peluang ini, MINAT ATAU TIDAK itu jangan diputuskan dulu, buka hati dan minda utk mendengar perkongsian itu. Perkongsian yg boleh memberikan pulangan berganda dan berbaloi dengan usaha anda. Boleh hubungi saya di 017-5346280 utk perundingan percuma!

Apa yg boleh saya tawarkan adalah pakej lengkap yg diperlukan dalam hidup kita dan perniagaan ini memerlukan modal permulaan serendah RM75.00 sahaja, dan anda boleh mendapatkan pulangan sehingga RM10,000!!

Testimonial Perniagaan
CCM Junidah Kasim/ Ustaz Sapiiullah.
MCCM India Pertama, Jutawan ke 82, dari seorang despatch boy kepada seorang JUTAWAN.

Pengalaman dan ilmu serta kelulusan akademik, pangkat tidak perlu utk melakukan perniagaan ini. Cuma satu sahaja SANGGUP BELAJAR DAN MENGOSONGKAN DIRI BERMULA DARI ZERO TO HERO!

Im sorry. Pls forgive me, Thank you, I love u. 

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me