Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, August 29, 2012

NAK KONGSI KEGEMBIRAAN

Assalamualaikum... Selamat pagi!!

Hari ni saya nak kongsikan kegembiraan saya dengan anda semua. Btw, as usual saya ni suka intro bunga2 baru masuk citer yg sebenar.

Permulaan citernya bermula pada akhir tahun 2011, saya dan suami bersepakat nak cari rumah di Ipoh (kira azam tahun baru la). Dah tak larat dah nak hidup menumpang dan menyewa. Sebelum ni bukan tak cari, tapi belum ada kemampuan. Alhamdulillah.. rezki Najihah, baru berani nak merancang.

Jadi saya dan suami sepakat nak cari umah pada tahun 2012. Kebetulan kakak ipar pun nak jugak cari umah sendiri di Ipoh. Jadinya kami berpakat bersama. En. Hubby dah start survey dari Januari and at last dia bawak ke satu tempat berhampiran RTC Gopeng.

At first nak pergi tengok show house yang lain, tapi tercari pulak show house yg lain. Masa tu sekitar Mac 2012. Pakat ngan kakak ipar kami pergi kat opis dia. Sembang, bincang, diskus, debat.. akhirnya buat keputusan bersama2 utk amik rumah di kawasan itu.

Below adalah gambar2 yg sempat saya amik masa pergi kat tapak tu tgk show house minggu lepas (minggu raya). Alhamdulillah.. saya sangat2 berkenan dan bahagian paling saya suka adalah bahagian dapur. Anda tengok sendiri dapurnya.. (buat pertama kali memiliki umah sendiri).








Tara!! Dapur yg sangat luas.. I loike...!!!

Master Bedroom


Ruang Tamu




Orang2 Ipoh, Perak yg berminat.. leh le cepat2 g survey sbb skrg dh buka fasa kedua lak. Tapi confirm regenya dah naik..

Fasa 1 dah Sold Out!!



Lot umah saya yg 50% dalam pembinaan...
Akhir kalam... Insya Allah dapat duduk umah tu pada awal tahun 2014 dan yg bakal duduk di kawasan itu adalah

Kakak Ipar saya, Adik Ipar saya amik umah kat sebelah umah saya, dan adik ipar saya lagi sorang pun nak menetap kat situ.. jadi dh satu keluarga duk kat kawasan taman tu...

-The End-

2 comments:

  1. bestkan ade rumah sendiri..rumah kat ipoh masih oke la dear.. kalau kat kl, mmg xd harapanla.. harga mmg jauh tingginyee.

    thanx ye sudi singgah blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. rezki anak2 jugak nih. Tak sabar dh nak duk umah sendiri.

      Delete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails