Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, August 8, 2012

Kekal Jelita di pagi Raya

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!


Apa kabar semua?? Lama tak mengupdate blog. Jenuh nak curi masa utk cari idea. Setiap kali nak menulis, masa tak mengizinkan nak berkarya. Delete balik pastu tulis, delete balik akhirnya hari ni baru ada idea nak berkarya.

Macam saya pernah cerita dalam entry saya yg lalu, saya percaya pada kecantikan dalaman dan begitu juga kalu nak kulit yg cantik dan menawan. Tak perlu bermake up tebal hanya utk menutup cela di wajah dan menaikkan seri wajah dengan make up utk menutup wajah kusam dan pucat.

So, hari ni saya nak berkongsi tips tentang bagaimana caranya nak kekal jelita di pagi Raya. Almaklumlah semakin sibuk kita hari ni dengan persiapan nak menyambut hari raya, makanya saya pun tak ketinggalan nak berkongsi tips menarik ni.

Sebelum kita nak selesaikan masalah kena tau puncanya dulu, iaitu mengenali terlebih dahulu jenis kulit wajah kita. Dan kemudian baru tau cara nak tampil jelita secara semulajadi.

Apakah jenis kulit wajah anda?? Dan apakah ancaman bagi setiap jenis kulit wajah?

Jenis yg pertama- KULIT NORMAL
  1. Liang Roma Halus 
  2. Hidrat
  3. Warna Kulit Sekata


Ancaman bagi kulit normal yg paling biasa, kulit akan dinyahidrat (belum smpi jd kering tp semakin lama semakin kering).

Jenis kedua- KULIT KERING
  1. Kulit mengelupas
  2. Garis2 halus
  3. Kusam
Ancaman bagi kulit kering ialah
  • Jeragat
  • Kendur
  • Kedut
Jenis ketiga- KULIT BERMINYAK
  1. Berminyak
  2. Liang Roma Terbuka
  3. Jerawat

Ancaman bagi kulit berminyak ialah
  • Jerawat
  • Bekat Jerawat
  • Parut Jerawat
Jenis keempat- KULIT KOMBINASI
  1. Berminyak di zon T
  2. Kering di zon U (pipi dan dagu)

Ancaman bagi kulit kombinasi ialah
  • Jeragat
  • Jerawat
  • Kendur
  • Bekas Jerawat
  • Kedut
  • Parut Jerawat
Jenis kelima- KULIT SENSITIF
  1. Gatal
  2. Merah

 Ancaman bagi kulit sensitif ialah
  • Mengelupas
  • Radang dan iritasi

 Jadinya bila dah tau jenis kulit wajah kita, dengan menutup kesemua masalah dan kecelaan tu dengan make up, ia pasti tidak menyelesaikan langsung masalah di peringkat akar umbi.

Jadi apa pilihan yg kita ada???

Amalkan rutin penjagaan wajah bersama Elysyle Beauty...Setiap jenis kulit ada penyelesaian yg sesuai dan berkesan.

PENYELESAIAN PERTAMA- ANTI PENUAAN
MEMBAIKI PENUAAN (Anti Kedut, Tegang, Menyerikan Kulit)

MENENTANG PENUAAN (Membaiki tanda awal penuaan, garis halus dan kusam serta menghaluskan kulit)

PENYELESAIAN KEDUA- PENCERAHAN
PENCERAHAN TERMAJU (Mengurangkan tompok hitam, meratakan warna kulit & meningkatkan kejernihan kulit)
PENYELESAIAN KETIGA- HIDRASI
Sesuai bagi kulit NORMAL, KOMBINASI dan KULIT BERMINYAK (Melembap, Menyaman, Anti-Kilat dan Mengecilkan Liang Roma)


PENYELESAIAN KEEMPAT- URUTAN DAN RAWATAN KULIT LUAR



 PENYELESAIAN KELIMA- MAKANAN KECANTIKAN


 Itulah dia!!! Penyelesaian lengkap utk kelihatan jelita di pagi hari Raya, dan juga selama2nya...

Jemput jenguk blog Ibuilyanie Wellness and Beauty Cottage utk keterangan lanjut. Nak tau lanjut leh je call saya terus di talian 017-5346280.

Im sorry. Pls forgive me, Thank you, I love u.

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails