Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, January 22, 2015

Back to Basic

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Alhamdulillah... bersyukur ke hadrat Allah di atas limpah kurnia nikmat yang melimpah ruah. Hari ni dah masuk hari ke 22 dalam tahun baru 2015. How is everything? Harapan saya anda semua dapat terus istiqamah dengan azam yang dah ditetapkan di awal-awal tahun.

Back to basic.

Setiap hari kita memulakan hari yang baru. Orang yang kita jumpa semalam tak kita jumpa hari ni pada masa keadaan dan mood yang sama seperti semalam. Kelukaan yang kita alami semalam takkan berulang hari ni pada masa, keadaan dan orang yang sama. Setiap hari adalah hari yang baru.

Dalam kehidupan kita, apa pun yang kita buat sebagai orang yang beragama terutama sekali kita yang beragama islam, seorang Muslim, kita buat apa pun mesti kembali kepada fitrah.

Seperti itu jugalah ilmu yang saya temui di Elken. Elken mengajar saya menjadi orang baru setiap hari. Zerorize.. mengosongkan diri walaupun dah berstatus tinggi dan berpendapatan 5 atau 6 angka sebulan. Apatah lagi saya yang masih merangkak mencipta kejayaan di dalam perniagaan saya di Elken. Setiap hari kita perlu belajar, dan guru paling dekat dengan kita adalah pengalaman. Pengalaman akan mendidik kita untuk menjadi orang yang hebat, secara negatif atau positif adalah pilihan kita sendiri. Tetapi dalam skop entri saya of course saya nak jadi orang yang hebat dari segi positivity. Dapat keuntungan senyum, dapat Hadiah senyum, dapat berita gembira senyum, dapat dugaan senyum, dapat ujian dari Allah pun senyum, hujan panas ribut petir pun senyum. Bukankah hebat macam tu!!

Duduk dalam Elken selama 4 tahun dan tahun ni dah masuk tahun ke 5, terus bertahan sebab ilmu kehidupan, ilmu kesihatan dan ilmu kecantikan yang ada dalam Elken!!

Not just because of $$$$$RMRMRMRMRM sahaja!

Tahun ni 2015, Elken dah bertapak 20 tahun di Malaysia dan berkembang pesat ke 9 buah negara Asia!


Proud to be ELKENIAN.

"BUILD YOU TO BUILD OTHERS".

1 comment:

  1. TERIMA KASIH tinggalkan link anda di page blog syira lokman :D nantikan blog siapa yang bertuah untuk memenangi tapak iklan PERCUMA !
    jawapannya akan diumumkan di page blog syira lokman tidak lama lagi !
    tunggu ~~~ jgn lupa ajak kawan join giveaway syira ..hehee

    ReplyDelete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails