Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, January 8, 2011

Horeyyy!!! Boleh balik umah..

Horeeyyy!! Boleh balik umah, bawak balik bb Ibu dalam pewot.


Lepas review by doc tadi, doc kata leh balik sbb takde tanda, contraksi tak kuat and tak kerap and bukaan tak improve, bb Ibu gerak ok.

Dateline yg diberikan adalah sehingga 18 Januari 2011.
Kalu sehingga ke tarikh 17 Januari 2011 takde pape gak, 18 Januari baru leh induce.


Untuk sekarang nih kandungan berusia 39 weeks 4 day (ikut kiraan doc), takleh nak induce sbb ada risiko pada luka pembedahan dulu. Dan takde tanda2 yg membolehkan induce dibuat.
By the way dah dengar explanation doc baru rasa lega and redha.


Sebelum ni tak tau menda tu yg rasa cam runsing je memikirkan tentang nak bersalin nih. Al-maklumlah walau anak kedua tp this is the first time nak bersalin scr normal. Harapnya impian tercapai.
Balik umah kena monitor beberapa perkara:
1. Pergerakan Baby
2. Tanda2 bersalin seperti turun air (leaking), turun darah atau pecah ketuban.


3. Kontraksi yg sangat kuat dan semakin kerap every 1 minute.


So, kita tunggu dan lihat saje la.

3 comments:

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails