Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, March 29, 2017

#19: Di Sebalik Nama

Assalamualaikum...selamat pagi!

Lama tak update blogging challenge... hari ni entri ke 19... Di sebalik Nama.

Masa mula-mula google gambar blogging challenge, bila terpandang challenge #19 ni, saya tersenyum. Sebab tajuk ni sangat kena dengan saya untuk mengimbas kenangan 20 tahun yang lepas... 

Challenge kali ni saya nak citer tentang nickname yang saya gunapakai selama di dunia nyata atau di alam maya.
Firstly nickname saya kat umah keluarga panggil saya dengan nama KAKYUNG. Dah terang lagikan bersuluh la kan.. saya memang anak yang sulung. hehehe...

Zaman sekolah saya masa tingkatan 4 citernya bermula, bila saya menjalani orientasi kat SMTLC Ipoh, masa tu kami semua kena perkenalkan diri masing-masing. Sebut nama dan cita-cita. Bab cita-cita tu semua sebut nak jadi cikgu, polis la.. askar la.. cliche sangat kan! So, zaman tu saya kaki loyar buruk saya jawab "Nak Jadi Penyanyi Alternatif Terkenal". Makanya melekatlah nickname sampai sekarang ABOT. Hehehe.. Kawan-kawan sekelas tingkatan 4 masih memanggil saya dengan nickname tu.

Nickname saya di alam maya mula-mula sekali saya guna sampai sekarang..
PUTERIHANNAN.
Sebab apa saya pilih nickname ni jelasa saya seorang perempuan, hannan bermaksud penyayang. Saya dah guna sejak tahun 1999, masa tu belajar kat uni dan masa tu jugak femes chatting mISC.. time tu YM tak de lagi.

Bila dah ada anak ni, saya guna la nickname Ibu Ilyanie. Sebab 2 anak saya tu namanya Ilyanie... 

Apa pulak nickname korang?

 

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails