Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, May 25, 2014

Tribute to Bujang Lapok Trio

Assalamualaikum...Selamat Pagi!!

Mungkin dah lapok, tapi saya nak jugak share something kepada anda tentang Trio Bujang Lapok ni.




 "Aziz : Sudin, rumah yang kau cakap dulu tu dah ada orang tinggal belum?
Sudin : Rumah yang mana tu? Oooo.. rumah yang itu masih ada kosong lagi, tp kalau kita apply dapatlah
Aziz : Bagus juga rumah tu ya, berapa bilik ada Din?
Sudin : Yang aku tengok dalam tiga bilik yg masih kosong
Aziz : Bagus ya Din , boleh kita seorang satu. Berapa besar bilik tu Din ?
Sudin : Besar tak berapa besar bilik tu .panjangnya tujuh kaki .lebar nya membawa ke tiga kaki .dalam dia sama ngan panjang ,tujuh kaki daa .
Aziz : Besar juga ya ,bagus rumah tu ya .tujuh kaki panjangnya , tiga kaki lebar, ada dalam juga ya................. Eh itu KUBUR , tempat kau nak mampus, bahalol!"

Dialog filem Seniman Bujang Lapok (paling suka tengok scene ni).

Semoga Allahyarham P. Ramlee, Pak Sudin dan Pak Ajis di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman... Al Fatihah.

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails