Follow Me

Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, April 4, 2012

KENAPA ELKEN SPIRULINA??

Assalamualaikum...

Saya mula mengamalkan pemakanan makanan kesihatan tambahan (health supplement) pada tahun 2010. Pada ketika itu saya hanya mengikut kawan yg memperkenalkan saya kepada ELKEN SPIRULINA. Selama saya mengandungkan Najihah, saya tak pernah tinggal setiap hari saya akan makan 10 hingga 15 biji. Sehingga saya bersalin pada Januari 2011 dan seterusnya berpantang, saya masih makan tetapi tanpa mengetahui nature of the product dan kebaikan sebenar ELKEN SPIRULINA itu. Kira makan sebab ikut kata kawan produk ni bagus je la.. :D.

Sepanjang mengamalkannya saya tak penah mengalami apa2 tanda kecuali saya mulai perasan yg badan saya tidak boleh menerima fast food dan makanan yg mengandungi lemak, minyak, garam dan gula berlebihan. Tetapi pada ketika tu saya masih belum nampak kebaikan sebenar ELKEN SPIRULINA.

Sampai pada satu ketika, Feb 2012, saya menyertai MRT Camp, dan dari situ saya mula mengenali nature of the product dan kebaikan sebenar ELKEN SPIRULINA. Dan kini saya percaya 100% kepada produk ini dan sangat teruja utk berkongsi kebaikannya dengan sesiapa sahaja (sebab ia boleh diamalkan oleh setiap lapisan umur ibu mengandung, bayi, kanak2, org dewasa, warga emas, golongan yg menghidap sebarang jenis penyakit berjangkit dan kronik).

Dan juga perkongsian oleh generasi kedua kepada pengasas ELKEN SPIRULINA iaitu Prof Yasumasa Kodo pada hari Isnin lepas 2 April 2012, telah menambahkan kepercayaan saya pada produk ini. Bayangkan anak kepada pengasas (Pengasasnya Prof Keiun Kodo) dari Jepun datang sendiri ke Ipoh bersua muka utk berkongsi kebaikan ELKEN SPIRULINA kepada khalayak umum!! Memang luar biasa!!!


Prof Yasumasa Kodo


Jadi apakah kebaikan dan kelebihan ELKEN SPIRULINA berbanding yg sedia ada di pasaran?

Untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut, boleh dengan cara di bawah ye...

hubungi no 
017-5346280

atau

jenguk FB saya 

Ibu Ilyanie (Fatin Hamamah)

atau


Di bawah adalah salah seorang testimonial ELKEN SPIRULINA yg menggunakan produk ini utk menyelamatkan anaknya yg lahir pra matang pada berat kelahiran 1.1kg dengan pelbagai komplikasi kesihatan termasuk 'blue baby'.

Ini gambar anaknya sebelum (iaitu semasa anak beliau lahir pra matang).

Bapanya sendiri berkongsi di atas pentas

Keadaan baby ini semasa diberikan ibu susu badan mengunakan tiub. Beserta pelbagai wayar yg berselirat di tubuh si kecil ini.


Selepas mengamalkan ELKEN SPIRULINA sejak dilahirkan mengalami komplikasi kesihatan, kini membesar seperti kanak2 normal lain dan menurut bapanya anak beliau mempunyai IQ yg sgt berbeza dari adik beradiknya. Ini kerana kandungan Vitamin B12 (makanan utk perkembangan otak) yg terkandung di dalam ELKEN SPIRULINA.

Wajah berpuas hati seorg bapa.


Lagi satu testimoni kuat ELKEN SPIRULINA...

Nur Ilyanie Najihah, budak kecik yg comel licik dan nakal...

Dilahirkan dgn berat 3.25kg, sihat alhamdulillah and takde jaundis (tak perlu susah2 ke klinik setiap hari utk check jaundis).

Sangat bijak, walau baru berusia 1 tahun 3 bulan, perangai dh mcm budak umur 2 tahun. Sangat pandai mengikut arahan, aktif, lasak, licik, nakal dan penuh agenda propaganda (terutama bila berebut mainan ngan kakaknya).

Senyuman yg mencairkan hati...


3 comments:

  1. Maaf ni nak tanya sikit..

    Adik MJ masa preggy tak penah miss makan elken spirulina dengan 'percaya' baby tak kan kena kuning lepas dilahirkan..
    Tapi sangkaan meleset, ari ni hari ke 10 baby tapi jaundis setiap hari meningkat sehingga cecah 300 hari ni (4.4/12)(3x admitted spital) camne tu?

    ReplyDelete
  2. menarik. skrg maera mam spirulina cosway, sb murah sikit. bagus utk kesihatan. =)

    ReplyDelete
  3. Blogwalking here...

    cik iena follow your blog..
    follow my blog juga ye(^_~)
    www.ienaeliena.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Meh Tinggalkan Jejak...

Name:
Email Address:
URL blog:

This HTML form was created by Freedback.