Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 24, 2012

KECANTIKAN SEMULAJADI BERMULA DARI DALAM

Assalamualaikum...

Saya nak citer sket bab kecantikan ni, kisahnya dalam hidup saya.

 Zaman remaja saya dulu, saya langsung tak ambil berat soal penampilan diri saya. Cuci2 muka pun tak pandai. Kalu ingat ada le dicuci muka ni kalu maleh usah le kira berapa kali muka ni dicuci. Masa zaman remaja saya jugak, saya mengalami masalah jerawat di muka yg teruk dan muka berminyak!

Kalu bab penampilan pulak... Dulu2 saya tak aktif Ko-kurikulum, tapi saya ni agak boyish gak le. Stok pakai seluar jeans and t-shirt Bilabong, Quicksilver. Kasut pun jenis sports shoe.. Jadinya mana de keinginan nak melawa.

Cuba teka d mana saya??

Itu dulu....

Sekarang, saya dh masuk series yg ke seterusnya, maka saya mahu sentiasa kelihatan cantik dan awet muda. So, saya mula bergiat menjaga kecantikan kulit wajah saya.

Dan hasilnya.. idak le grand sgt tp tak le rupa mcm zaman berhingus dulu kan.. heheheh...


Rupa2nya.. bila saya terjebak dengan dunia baru saya ini, baru le saya ada keinginan utk jadi cantik. Bukan sebab produk yg saya gunakan semata2 tetapi dari segi knowledge wise and testimonials yg saya lihat sendiri bagaimana kulit wajah mereka lain daripada yg lain. Itu yg buat saya percaya kecantikan fizikal lahir dari dalaman.


Antara testimoni saya...



Cuba teka berapa umur insan ini???

 



Kalu dalaman kita sihat, Insya Allah ia akan terserlah dari luaran. Sekadar berkongsi sedikit ilmu. Menurut pakar, bila muka kita banyak jerawat or mayb takde jerawat pun tp kulit wajah kelihatan kusam dan kering, pigmentasi, itu adalah disebabkan oleh organ dalaman kita menghadapi proses penuaan walaupun umur masih muda. Especially bahagian usus, kat situ le mulanya penyakit.


Btw, bukan ni yg saya nk share tp apa yg saya belajar masa kursus Total Beauty Workshop di Hotel Summit baru2 ni.


Antara yg saya boleh kongsikan ialah nak cantik kena amalkan pemakanan seimbang, oksigen yg cukup, detoksifikasi dan memperolehi kesihatan rohani.


Pemakanan seimbang perlu memilih yg bersifat alkali 80% dan organik serta perlu diambil setiap hari.


Merawat wajah perlu dgn produk semulajadi (tanpa bahan2 kimia).

Badan kita tak semestinya perlu kurus tetapi perlu dibentukkan semula lemak2 tepu itu diletakkan di tempat yg sepatutnya. Yang ni plg best saya suke!!!!

Itulah perkongsian saya pada hari ni.

Sila layan picca saya di bawah ye... :D.






Yang ni plg best, bila kita berkongsi secara ikhlas dan dpt membantu org yg mahu berjaya. Pulangannya sgt memberansangkan...!!!!


Reward di akhir sesi

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails