Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, August 15, 2015

Great Achievement 2015

Assalamualaikum.... Selamat Pagi!!!

Setiap orang ada melalui kisah pencapaian yang dibanggakan. Even baby pun akan diraikan pencapaiannya bila dah boleh berjalan dan bercakap.

Kali ni nak share dengan korang kisah pencapaian kecil aku pada hari raya tahun ni, 2015. Citer nya sejak dari zaman bujang tak pernah pun berasap dapur atau berbau biskut, kuih atau kek raya bila nak dekat2 raya. Selalunya mak akan tunjuk-tunjukkan kat kedai je. Bila dah kahwin dok serumah dengan mak mentua, baru merasa dapur oven berasap dan berbau biskut raya kat umah bila dah nak dekat-dekat raya tu.

Untuk tahun ni, bila dah duduk rumah sendiri lagi pulak nak save budget nak tak nak, reti tak reti, tau ke tak tau kena buat jugak la biskut raya tu. Alhamdulillah... Menjadi la 5 jenis biskut raya dari air tangan Ibu Ilyanie sendiri. Since kami anak beranak gemor bebenor biskut chocolate base ni, maka jadilah biskut badam nestum, biskut badam bercoklat, biskut koko, biskut jejari bercoklat (dah abis dah biskut-biskut ni) dan jangan tak tau dengan tangan Ibu Ilyanie menjadi jugak buat biskut semperit you!!

Moralnya, jangan kata tak tau, tak reti, tak pernah buat, tak pernah belajar buat makanya tak boleh nak buat biskut raya ni. Sebabnya aku pernah cuba buat biskut raya jadi keras macam batu, buat kek ke tong sampah akhirnya. Kena berani dan jangan putus asa, terus mencuba tau. Usaha tangga kejayaan!

2 comments:

  1. hi there...Jiha pun tahun ni buat kuih raya for the first time...tapi dua jenis je

    choc chip cookies
    sugi

    hehehehe

    do visit my blog http://jihapimpom.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Sama la kite. Tq singgah.. Nnt Ibu BW yea...

      Delete

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails