Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 20, 2013

2014 MISSION SELF RECONSTRUCTION

Assalamualaikum.... Selamat pagi!!

Terlalu lama tak update blog...!!

Banyak peristiwa berlaku dalam kehidupan saya sejak akhir-akhir ni dan sehingga la ke hari ni juga.

Nak diceritakan dah basi rasanya... but it's ok we move on forward je la. Past is past kan!

Now we talk about our future... Walaupun penuh persoalan tentang masa depan kita, we must do only one thing... BELIEVE in Allah!!

Positif means bersangka baik kepada siapa?? Hanya kepada DIA yang SATU

Leave all the negativity behind.. don't ever hold yourself to it!! Don't ever again!!!

So.. now we focus more on what will come dalam masa lebih kurang 11 hari je lagi.

Wah!!! kejap je masa berlalu... Anak-anak dah semakin membesar. Kita dah semakin?? Hehehe.. Jawab je... Aiman x kisah!

Bila nak mula tahun baru, as usual semua orang pasang angan-angan, pasang impian, pasang azam baru. Sebelum tu nak tanya dulu azam 2013 macam mana??

Saya masih belum tercapai apa yang diimpikan. Cuma yang pasti azam kita vs Allah's plan yang mana kita nak amik iktibar, itu lebih penting! Banyak yang saya pelajari tentang hidup di tahun 2013 seiring dengan umur yang dah menginjak ke tahun 3 series... (Wah!!! X lama lagi 4 series plak!!!!).

So, my next mission for 2014 is to do self reconstruction!!

Kembali semula ke asal... Cara Hidup Islam.
"Sesungguhnya sahalatku, ibadahku, hidupku dan matiku semuanya untuk allah, penguasa alam semesta!"

Al-Quran dan As Sunnah adalah penyuluh hidup kita.

Sebelum berakhir...

Perjuangan hidup perlu diteruskan, kembali semula ke asal. Kembali ke pangkal jalan. Apapun yang kita lakukan semuanya hanya kerana yang SATU.

Semoga Allah memberkati perjuangan kita!

Amin...

P/s: Sila Layan picca jap...
Durian's hardcore!!
Kena potong!
Najwa admitted for appendicitis (nak tau lanjut kat FB ada citer)


How times fly so fast!!!
Sisterhood!

My home sweet home to be... 2014!

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails