Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, October 9, 2013

Memberi vs Menerima

Assalamualaikum.. Selamat Pagi Jutawan!! Salam Luar Biasa...




 Memberi vs Menerima

Itu pilihan masing-masing.. mcm seorang sahabat saya menyampaikan satu qoute "Life is a matter of choice..". (Tq fren!)

Persoalannya...

Lebih ramai di antara kita yang menadah tangan untuk menerima dari tangan yang di atas (memberi).

Saya tak perlu memperkatakannya secara terus terang lagikan bersuluh, sebab anda semua lebih arif tentangnya...

Persoalan kedua..

Kita bukan nak menjadi penghulur tangan yang dibawah.. tetapi keadaan semasa yang memaksa kita bertindak sebegitu rupa.





Kita jugak mahu bertindak menjadi tangan yang lebih banyak memberi... Namun kerana desakan semasa... kita pun tak mampu nak berbuat begitu. Nak bersedekah, kita berkira-kira wang yang ada di dalam dompet @ di dalam poket, "cukup ke duit untuk diri sendiri kalu dibagi sejumlah wang yang tersisa di dalam dompet @ poket itu??"

Kemudian kita berkira-kira wang tu sepatutnya diberikan atau pun tidak melihatkan kepada keadaan orang yang meminta.

Kerja tapisan kita lakukan sebab kita tidak ada kelebihan wang untuk tujuan memberi!

Jadi untuk menjadi tangan yang lebih banyak memberi kita mesti menjadi KAYA. Yup! Kalau aku kaya.... tak berkira langsung sejumlah wang yang nak kita berikan kepada yang meminta.

Sudah-sudahlah kita hidup sebagai orang yang selalu menerima dan buat pilihan yang tepat untuk cara kita menjadi KAYA supaya kita lebih banyak MEMBERI.

 
Platform terbaik untuk memulakannya ialah di Elken.. Kilang menghasilkan produk 'jutawan'!!!

 Jutawan terbaru, Jutawan MCCM ke 94!


Jutawan MCCM ke 93


Know more and learn more, tak minat pun tak pe... nak tau saja pun boleh..

CALL/SMS/WATSAP 017-5346280

No comments:

Post a Comment

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails