Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 22, 2015

Motivational Quotes

Assalamaualaikum... Selamat Pagi!!

Allah kasih dan sayangkan kita.

Allah tunjukkan kasih dan sayangnya dengan ujian dan dugaan yang diberikan kepada kita. Cuba renungkan kembali kisah-kisah nabi terdahulu, semuanya menerima ujian-ujian yang hebat dari Allah. Dan setiap ujian itu pasti ada hikmah yang tersembunyi, memerlukan kita melihat dengan mata hati.

Semoga kita tabah menghadapi ujian dari Allah ini.

P/s: Dedikasi to sahabat Nurul Jahirah, stay strong mommy!


 

Tuesday, May 12, 2015

Best ke Blogging?

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Alhamdulillah... diam tak diam time goes by, time fly fast, bla...bla...bla.... Dah 5 tahun saya berblogging. Ingat lagi entri pertama saya di sini. Masa tu hingusan lagi. Tak pandai satu benda pun pasal blogger ni nak edit nak letak gambar, nak tukar background, macam-macam la.....

Alhamdulillah.. I am proud of my blog. Biasa-biasa je, follower pun tak seberapa. Tetapi saya tetap terus menulis entry by entry. Saya dah anggap ni satu electronic diary saya. Yang suatu masa nanti akan saya wariskan kepada anak-anak saya. Saya memang suka menulis. Tulis apa saya yang terlintas di fikiran saya. Tak tertumpu pada satu-satu perkara saja.

Saya update blog hanya di CC sahaja sebab saya takde PC di rumah dan smartfon saya tak cukup besar yang memuaskan hati saya untuk digunakan menghapdet blog.

Happy 5th Anniversary to my beloved blog IT'S ALL ABOUT OUR LIFE.

By the way, tengah teringat ni nak kongsi sikit la citer pasal majlis perkahwinan aktor handsome idaman Malaya, si Fahrin Ahmad. Pelakon lelaki idaman kalbu saya tak ramai... ada beberapa je. Saya meletak standard yang tinggi ye untuk mereka bertakhta di hati saya. Jadi salah sorangnya tu ialah Fahrin Ahmad selepas Aaron Aziz.

Jadi hari Ahad lepas tengok Melodi kat TV3 ada la liputan majlis perkahwinan aktor ni. Totally sweet diorang berdua. Tahniah buat Fahrin Ahmad dan pasangan.

Credit picca

 Lama menyepi bab cintan cintun akhirnya kahwin gak dia. Alhamdulillah...tumpang gembira. Citernya, dalam slot Melodi tu ada satu bahagian yang buat saya tersentuh dan air mata saya bergenang...scene apabila Fahrin mencium dahi isterinya lalu dipeluk erat isterinya tu....... Zup!! terasa hati jap ngan scene tu.... Selalu lepas isteri salam tangan suami, cium dahi, habis tang tu je.... ni... Sapa tengok ari tu tau la....

Ok la takat tu je... Nanti sambung lagi k! Da....!!!

 

Friday, May 8, 2015

Helpless

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!


Pagi-pagi ni pergi ke Mydin RTC. Sampai kat tempat parking nampak seekor ibu kucing ni tengah duduk menung sambil mengiau-ngiau.


Saya rasa hairan sebab dia mengiau tak henti-henti seperti meminta tolong. Saya pun pergi dekat dan memerhati gelagat kucing tu.





Tengok tu sampai masuk kepala dalam lubang tu! Dalam hati dah agak dah ni mesti kes anak dia masuk dalam lubang tu. Telahan saya betul sebab dapat dengar suara anak kucing dari dalam lubang tu!!

Mula-mula tu saya berdiri je perhatikan dia, terasa HELPLESS...! Tak tau macam mana nak tolong sebab takde tempat nak cekau anak dia tu keluar dari lubang tu. Rasa hati tu nak blah je, tapi hati tak rasa sampai... tak sanggup pulak nak tinggalkan dia. Ye la..ibarat kita mintak tolong orang dan terasa HELPLESS sampai tak tau nak buat macam mana. Begitu juga ibu kucing tu.

Saya berfikir sejenak. Lalu saya cuba masukkan tangan ke dalam lubang tu. Saya rasa HELPLESS sekali lagi sebab lubang tu terus ke longkang jadi saya tak dapat nak gapai anak kucing yang jatuh ke dalam longkang tu.

Tiba-tiba saya dengar something saya masukkan tangan ke dalam lubang tu sekali lagi, alhamdulillah saya dapat capai kepala anak kucing tu dan saya tarik dia keluar dari dalam lubang tu....

ALHAMDULILLAH!!! Lega rasanya...




Anak kucing tu dapat diselamatkan!!!! Rasanya tu bukan anak dia, tapi sebab rasa perikekucingan, ibu kucing tu tak sanggup nak tinggalkan anak kucing terbiar tu dalam lubang tu. 

Akhirnya, they live happily ever after. Amin...










Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails