Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, December 20, 2014

LOA: Bersyukur

Assalamualaikum... Selamat Pagi!

Tiba-tiba jadi blur pulak, nak update blog pun dah takde idea. Kalau tidak tu idea mencurah-curah saja dalam kepala ni.

Apa nak cerita ye...?

Kehidupan saya biasa-biasa saje, tetapi saya bersyukur kepada Allah kerana memberikan rezeki yang melimpah ruah dan sebanyak-banyaknya yang menjadi sebab untuk sentiasa bersyukur dan berhenti merungut!

Emak abah

Suami anak-anak

Keluarga adik beradik

Mentua dan ipar duai

Makan Pakai

Tempat tinggal

Udara Nafas

Hidup dan masih bernyawa....

Kita selalu membiarkan mata kasar kita melihat perkara yang kita nampak sahaja, dan membutakan mata hati untuk melihat perkara yang kita tak nampak.

Sebenarnya banyak sebab untuk kita bersyukur di dalam kehidupan ini. Dan rezeki yang ada perlu diinfaqkan ke jalan Allah, kerana rezeki itu sendiri datangnya daripada Allah.

Di penghujung 2014, cuba kita renung kembali apa yang dah kita capai, yang belum lagi tercapai dan ada yang rasa-rasa tak tercapai langsung??

Jangan bagi jawapan dulu sehingga hadir ke satu program ini...





Prinsip daya tarikan LOA... Mengenali potensi diri. Tiket cuma RM 15 saja!! Kat luar nak hadir program camni kena bayar ratusan ringgit!! Siap ada makanan ringan lagi. Kenapa mesti pergi?? Sebab program ni disampaikan sendiri oleh real individu yang dah mempraktikkan prinsip ini dalam kehidupan mereka.

MCCM Kumar, jutawan ke 103 fresh from oven! Seorang pendiam tidak pandai, bersosial dan anti MLM.. Kini seorang usahawan MLM dengan pendapatan 5 angka sebulan!! Seorang lagi, MCCM Wan Abdilah seorang ustaz, guru agama dan imam masjid di Kuching Sarawak. Banyak buat MLM, tapi dengan Peluang perniagaan MLM Elken berjaya mencapai status Jutawan Bumiputera di Sarawak!!

Jadi MESTI datang pada hari Khamis 01.01.2015, jam 1 ptg hingga 6 ptg, bertempat di Syuen Hotel Ipoh. Tempah tiket anda sekarang. 
PMME 0175346280.

Thursday, December 4, 2014

This is my Life

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Alhamdulillah... We are coming to the end of 2014.

What now??

Tahun 2015, tahun yang sangat mencabar!! How would you like your life to be?

This is my life... I'm doing it for them!

For the sake of my family.. I want my life to be

A sexy, pretty and gorgeous wife to my hubby.



A pretty and wonderful mom to my kids. And not to forget... menjadikan anak-anak saya kanak-kanak yang membesar dengan sihat (betul-betul sihat dari dalam bukan sihat sebab takde penyakit je, macam mana? PM ME).




How you want to be like that??

I have the way and I can show you how.

PM ME.

Wednesday, December 3, 2014

Tahniah!!!!! Jutawan MCCM ke 103, MCCM Kumar

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!

Walau saya belum berjaya seperti beliau, saya tetap berbangga menjadi Elkenian!!

#proudtobeelkenian
#buildutobuildothers

"MCCM ke 103
MCCM Elaiyakumaran
Upline: MCCM 2b Sri Rishi/Sumathi

2005 joined elken at the age 24yrs old.
Dlm bidang IT 2 yrs, x minat
Full focus in Elken eventhough network not stable.

In Elken, i try everyear qualified 1 status.
5yrs in Elken: DCM
10yrs in Elken, Now i achieved status MCCM !
MSM really membakar diri saya!

Teruja dgn cbp n AEON when launched!
Upline said go fight CCM! I achieved it!
Upline said go fight MCCM immediately! I Fight!

When i meet up with Ms pang, she advise
1. Create RM10k sample
2. Create system member!
3. Must hv schedule ! Must built leader.
Eg. Every week must see yr leader n settle their prob.

PCM LKW percaya i can fight MCCM!

At 1st , when 1 follw schedule, i feel not comfortable untill now it become habit!

I straight away create council member DCM within 5-8mths!
Once they qualified DCM, i guide them to kukuhkan rangkaian!

Since launch of CCMI -USA, i hv 20 list wanna fight USA. I keep usong whatapps to bakar rangkaian..
!
Finally, 4 accts qualified CCM & CCMI USA!

CBP plus very easy , dline can qualified CCM within 12mths.

1.All campaign must qualified!
2.Fight RM10K income
3.Auto qualified Gen Y power
4. Fight Gen Y Elite.

With the lauch of CBP plus , i percaya Elken!
Sv9 Big Challenge to me!
1. I cannot control.my income estimation!
2. On stage RAN S'pore, i commit to all i will qualified 103th MCCM!
3. AEON hv problems.

I told myself "No Way Out!!! Must Do it!!!

All dline memang satu pasukan laut. During closing time, Keep ask me sdh enough tak? Apa saya patut buat lagi? Saya memang terharu n tersentuh!

MCCm adalah hadiah saya bagi utk rangkaian!

Last day closing, still boleh!
I oledi Do the Best, God will the rest!

Few minits before on board to USA, EOL result is OUT!! ..i achieved MCCM!!!

My upline n dline in flight all very happy!

Target:
Pasti dline saya akan lebih capai MCCM!

Percaya diri sendiri!
Percaya Elken!
Percaya upline!

Sekarang saya sudah jadi Hero pd hari nie.

Jasa jutwan elken saya x akan lupa. Saya akan sentiasa ikut system elken..
"

Jutawan MCCM ke 103, MCCM Kumar.

Tuesday, December 2, 2014

RIP: Jutawan MCCM Suzanah Usman

Assalamualaikum.... Selamat Pagi!!

Beberapa hari lepas menerima satu berita tentang pemergian seorang rakan yang saya kenali dari jauh. Beliau insan biasa yang menjadi luar biasa di Elken!! Pemergian beliau tanpa diduga, namun kami redha kerana Allah lebih menyayangi arwah.

Takziah buat seisi keluarga arwah dan suami jutawan MCCM Agik.

Punca kematian arwah adalah disebabkan Cardiac Arrest Failure.

Untuk bacaan lanjut sila di sini.

Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh... Al Fatihah.

RIP Jutawan MCCM Suzanah Usman.


 Gambar terakhir arwah (beberapa hari sebelum meninggal) ketika bercuti di US (CCMI Trip Elken ke San Fransisco, LV dan LA), credit picca to Jutawan Mr. Seng Kok Meng.

 Video youtube arwah bersama suami ketika dinobatkan menjadi Jutawan MCCM yang ke 86. Sila klik Link di sini.

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails