Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, November 28, 2014

Apa tengok-tengok? Ada aku kesah??!

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!
 
Apa tengok-tengok?! Ada aku kesah..??, kata si Akin.
Aku tak kesah pun..., kata si Gemuk.
 

Thursday, November 13, 2014

What are you waiting for????

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!

What are you waiting for???

What are you waiting for wow oh (oh oh oh)
What are you waiting for wow oh (oh oh oh)
Are you waiting on a lightening strike
Are you waiting for the perfect night
Are you waiting till the time is right?
What are you waiting for wow
Don't you wanna learn to deal with fear
Don't you wanna take the wheel and steer
Don't you wait another minute here
What are you waiting for wow
What are you waiting for wow oh
You gotta go and reach for the top
Believe in every dream that you got
You only living one so tell me?
What are you, what are you waiting for?
You know you gotta give it your all
And don't you be afraid if you fall
You only living one so tell me?
What are you, what are you waiting for?
Are you waiting for the right excuse?
Are you waiting for a sign to choose
While your waiting it's the time you lose
What are you waiting for wow? (What are you waiting for wow)
Don't you wanna spread your wings and fly?
Don't you wanna really live your life?
Don't you wanna love before you die?
What are you waiting for wow?
What are you waiting for wow?
You gotta go and reach for the top
Believe in every dream that you got
You only living once so tell me
What are you, what are you waiting for?
You know you gotta give it your all
And don't you be afraid if you fall
You only living once so tell me
What are you, what are you waiting for?
Tell me what your waiting for (Tell me what your waiting for)
Show me what your aiming for (Show me what your aiming for)
What you gonna save it for? (What you gonna save it for?)
So what you really waiting for? (So what you really waiting for?)
Tell me what your waiting for (Tell me what your waiting for)
Show me what your aiming for (Show me what your aiming for)
What you gonna save it for? (What you gonna save it for?)
So what you really waiting for? (So what yo
Everybody's gonna make mistakes
But everybody's got a choice to make
Everybody needs a leap of faith
When are you taking yours?
What are you waiting for wow?
You gotta go and reach for the top
Believe in every dream that you got
You only living once so tell me
What are you, what are you waiting for?
You know you gotta give it your all
And don't you be afraid if you fall
You only living once so tell me
What are you, what are you waiting for?
You gotta go and reach for the top
(What are you) What are you waiting for wow?
Believe in every dream that you got
What are you, what are you waiting for?
You know you gotta give it your all
What are you, what are you waiting for wow?
You only living once so tell me
What are you, what are you waiting for?
What are you, what are you?
What are you, what are you waiting for?
What are you, what are you
What are you, what are you waiting for?

Monday, November 10, 2014

Falsampah...Ops! Falsafah D>U>I>T

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Hari ni entry sentap sikit... Minta maaf bebanyak dulu kalau ada yang tersinggung...

Hari ni nak citer pasal D>U>I>T.

Jika kita bertungkus lumus mencari duit di masa muda...ia tidak lagi dapat membeli masa muda kita bila kita dah tua nanti.

Jika kita bertungkus lumus mencari duit ketika kita sihat.... belum tentu ia dapat beli kesihatan yang baik bila kita dah jatuh sakit nanti.

Jika kita bertungkus lumus mencari duit sehingga kita menjadi kaya... ingat itu HAK Allah yang anytime Dia boleh tarik balik, so ingat kita masa kita miskin dulu.

Jika kita bertungkus lumus sibuk mencari duit.... ingat masa lapang kita untuk beribadat kepada Allah.

Jika kita sibuk mencari duit... belum tentu ia boleh support kita di akhirat kelak bila kita dah pergi tak kembali.



 Namun begitu,

Dengan

D- DOA

U- USAHA

I- Istiqamah

T- Tekad

Kita boleh mengubah kehidupan kita dari "HERO to ZERO".

HALF FULL VS HALF EMPTY???


 
Assalamualaikum... Selamat Pagi!!


Apa yang anda nampak???

Yang mana satu anda lihat adalah betul!

Separuh penuh atau separuh kosong.

Inilah kehidupan!!

Apa yang anda lihat melambangkan peribadi diri anda sendiri.

Dalam perjalanan saya di Elken, saya belajar tentang gelas yang separuh kosong itu. Biar siapa pun diri anda, apa pun kelulusan akademik anda, apa pun pekerjaan anda, di mana pun letak duduk diri anda.... jadi gelas yang separuh kosong itu! Kosongkan diri buangkan rasa ego anda belajar semula setiap kali anda telah mencapai sesuatu kejayaan.

Kejayaan di Elken bukan semata-mata dengan lambang RM$$$$ sahaja. Ia lebih dari itu!!

Dalam Elken kita kena belajar menjadi orang baru yang sanggup dan rela berubah melakukan perkara-perkara luar biasa yang tidak dilakukan oleh orang biasa. Sanggup mengambil risiko! Risiko ditinggalkan kawan-kawan, risiko tentangan dari ahli keluarga, risiko penolakan dari orang ramai, dan paling utama risiko kita kena 'MATIKAN' diri kita untuk menjadi orang baru.

Elken mendidik kita menjadi PEMIMPIN. Bukan setakat memimpin orang di dalam rangkaian, tetapi mula-mula sekali kena jadi pemimpin diri sendiri terlebih dahulu. Belajar mengikut sistem pendidikan Elken, belajar mengikut cakap upline dan belajar mengikut arus dalam Elken.

Memetik kata-kata Jutawan MCCM Terence Koh, kehidupan kita adalah refleksi diri kita dari dalam. Bukan setakat pemikiran kita sahaja yang mahu, tetapi hati kita jugak mesti...mesti...mesti mahu!!!

Saya belum berjaya di Elken, kejayaan yang saya kecapi di Elken baru sebesar kuman, tak nampak kuman tu kan... Saya belum berjaya bukan sebab Biz Elken susah nak buat... tetapi kerana saya belum bersedia otak, hati dan perasaan untuk buat. Seperti kata jutawan CCM Kumar, sel-sel saya belum nak buat Biz Elken lagi!!

Itulah keunikan Elken yang buat saya Fall In Love at the first sight, sedangkan saya adalah individu yang ANTI MLM!!!

Kerana of course PRODUK... semakin sihat dan muda! (ramai yang kata saya student!)

Kerana SYARIKAT.... yang luar biasakk!! (sistem pendidikan dan Budaya)

Kerana Upline-upline saya.. yang sentiasa membimbing dan mendidik!

I am proud to be Elkenian!

Build you to build others!!

Friday, November 7, 2014

Jom Join Saya!


Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Dah lama tak cerita tentang apa yang saya buat sebagai WAHM. Untuk pengetahuan semua, dalam bulan Feb 2014, saya bekerja makan gaji sebab terpaksa selepas hampir 5 tahun saya tak keje (berhenti sejak 2009). Disebabkan desakan hidup saya terpaksa kerja semula. 

TETAPI.... Alhamdulillah dah free dah sekarang!!!

Saya mulakan balik kerjaya saya sebagai usahawan WAHM!

So, apa yang saya buat sebaga WAHM?

Saya buat biz kesihatan dan kecantikan dari rumah!!

Saya tak menyewa kedai.

Saya takde pekerja.

Saya tak de simpan stok.

Saya tak terikat dengan sesiapa.

Saya ada modal.

Saya ada masa yang fleksibel.

Saya ada ilmu dan kemahiran.

Saya adalah testimoni bergerak untuk perniagaan saya.

Untuk biz kesihatan saya lebih menumpukan usaha saya untuk menyedarkan masyarakat tentang gaya hidup sihat gaya MRT.

Apa tu???

Leh terjah blog saya yang ni

http://ibuilyaniescottage.blogspot.com/

Saya fokus kepada senaman dan urutan GUASA dan juga MRT.

Guasa tu apa?? PM ME ye.


Untuk kecantikan pula saya buat facial dan saya perkenalkan kepada wanita-wanita di luar sana kaeadah "mobile beauty"! Cantik di mana-mana bila-bila masa sahaja tanpa make up!
 



 Inilah apa yang saya buat sebagai WAHM. Saya baru bermula SEKALI LAGI!

Who wants to be with me???

FREE COURSE AVAILABLE!

PM ME.

Monday, November 3, 2014

Officially Declared!!!

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Alhamdulillah... Di permulaan tahun baru Hijrah 1436, Allah permudahkan dan kurniakan rezeki melimpah ruah buat keluarga kami. Di kesempatan ini nak ucapkan...




Officially declared i am a residence to my own home sweet home.... 

Alhamdulillah.... Thank you Allah!

#projekTI2015
#changeurlifestyle
 #toMRTlifestyle
#positiveparenting
#selfimprovement

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails