Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 31, 2013

Wind Of Change

Assalamualaikum.... Selamat Pagi!!

At one time saya pernah mengalami depresi!

Saya give up dengan life saya.

Saya jadi orang yang sangat negative dengan kehidupan saya.

Saya jadi orang yang berputus asa.

Tetapi Allah menyayangi kita semua. DIA tak pernah tinggalkan kita di saat kita merasakan dunia meninggalkan kita!

Alhamdulillah... saya bangkit kembali memulakan kehidupan baru dengan diri yang baru.

Di sepanjang perjalanan itu, saya masih tercari-cari kehidupan macam mana sebenarnya yang aku inginkan??

Di saat saya mencari jawapan itu saya hampir-hampir kecundang dan saya juga hampir-hampir mengalah.

Alhamdulillah... Diberikan sekali lagi peluang untuk saya memulakan perjalanan saya dengan kaedah yang baru pula.

Di pengakhiran jalan 2013 ini, saya masih belum berpuas hati dengan apa yang saya kecapi. Tetapi tetap bersyukur kerana rezeki Allah ada di mana-mana dan bila-bila masa sahaja. Salah tanggap masyarakat bila menyebut rezeki itu dichannelkan kepada $$$$RM semata-mata. Sucikan mata hati anda untuk melihat apa yang orang lain takde dan apa yang anda ada.. dan itulah rezeki buat anda.

Kedatangan 2014, peluang sekali lagi bagi saya yang Allah berikan untuk saya mulakan sekali lagi kehidupan baru dengan konsep alami... Kembali kepada asal...

Insya Allah muka baru akan menghiasi wajah blog ini dan harapan saya selepas ini apa yang dicoretkan di dalam blog ini turut memberikan anda satu inspirasi untuk anda sentiasa memulakan perjalanan baru dalam kehidupan anda.

Amin...


Friday, December 27, 2013

Being a Good Muslim starts with....

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!

How r u today??

Mulakan segalanya dengan tiada yang lain selain dengan menyebut namaNya...




 Untuk menjadi seorang muslim sejati kita boleh mulakan dengan mereview diri sendiri sama ada kita ada berkaitan dengan perkara yang disebut... 

Sifat-sifat Mahmudah

vs

Sifat-sifat Mazmumah

Kenali hati budi kita dahulu sebelum kita nak mengenali hati budi insan lain kerana jika hati budi kita masih banyak kekurangannya dengan Allah, maka kita kena perbetulkan. Wallahu'alam... Hanya Allah Maha Mengetahui.

Rujukan bacaan boleh juga di sini.



Friday, December 20, 2013

2014 MISSION SELF RECONSTRUCTION

Assalamualaikum.... Selamat pagi!!

Terlalu lama tak update blog...!!

Banyak peristiwa berlaku dalam kehidupan saya sejak akhir-akhir ni dan sehingga la ke hari ni juga.

Nak diceritakan dah basi rasanya... but it's ok we move on forward je la. Past is past kan!

Now we talk about our future... Walaupun penuh persoalan tentang masa depan kita, we must do only one thing... BELIEVE in Allah!!

Positif means bersangka baik kepada siapa?? Hanya kepada DIA yang SATU

Leave all the negativity behind.. don't ever hold yourself to it!! Don't ever again!!!

So.. now we focus more on what will come dalam masa lebih kurang 11 hari je lagi.

Wah!!! kejap je masa berlalu... Anak-anak dah semakin membesar. Kita dah semakin?? Hehehe.. Jawab je... Aiman x kisah!

Bila nak mula tahun baru, as usual semua orang pasang angan-angan, pasang impian, pasang azam baru. Sebelum tu nak tanya dulu azam 2013 macam mana??

Saya masih belum tercapai apa yang diimpikan. Cuma yang pasti azam kita vs Allah's plan yang mana kita nak amik iktibar, itu lebih penting! Banyak yang saya pelajari tentang hidup di tahun 2013 seiring dengan umur yang dah menginjak ke tahun 3 series... (Wah!!! X lama lagi 4 series plak!!!!).

So, my next mission for 2014 is to do self reconstruction!!

Kembali semula ke asal... Cara Hidup Islam.
"Sesungguhnya sahalatku, ibadahku, hidupku dan matiku semuanya untuk allah, penguasa alam semesta!"

Al-Quran dan As Sunnah adalah penyuluh hidup kita.

Sebelum berakhir...

Perjuangan hidup perlu diteruskan, kembali semula ke asal. Kembali ke pangkal jalan. Apapun yang kita lakukan semuanya hanya kerana yang SATU.

Semoga Allah memberkati perjuangan kita!

Amin...

P/s: Sila Layan picca jap...
Durian's hardcore!!
Kena potong!
Najwa admitted for appendicitis (nak tau lanjut kat FB ada citer)


How times fly so fast!!!
Sisterhood!

My home sweet home to be... 2014!

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails