Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 31, 2013

Macam mana acuannya begitulah kuihnya

Assalamualaikum... Selamat Pagi Jutawan!! Salam Luar Biasa..





 Tinggal 2 bulan lagi kita bakal meninggalkan tahun 2013. If at early of the year saya menyimpan impian dan azam yang menggunung tinggi, baca sini. It is not the end for me kerana selagi hidup ada masa untuk saya membesarkan impian dan berusaha keras mencapai apa yang diimpikan dalam kehidupan saya.

Melalui perjalanan sepanjang 2013, pengalaman paling bermakna saya kutip ialah ilmu dan pengalaman itu sendiri.

Tidak teragak-agak untuk saya mengatakan bahawa Elken adalah platform terbaik untuk saya mengubah kehidupan saya. Tidak dapat disangkalkan lagi!!

Pengalaman dan ilmu yang saya kutip di Elken ialah sebelum kita nak ajak orang untuk berubah... DIRI SENDIRI PERLU BERUBAH TERLEBIH DAHULU!!

Perubahan bagaimana yang perlu saya lakukan untuk berjaya di Elken??

Tak cukup berubahkah saya sehingga saya tak boleh berjaya di Elken hingga ke saat ini??

Yup!! 

Perubahan yang saya buat tak cukup untuk merebut peluang LUAR BIASA dan HEBAT di Elken.

Untuk berjaya di Elken bukan berapa hebat ilmu anda, bukan berapa tinggi tahap pendidikan anda, bukan berapa banyak wang ringgit yang anda labur...

TETAPI

Berapa banyak pengorbanan yang sanggup dilakukan untuk memecah tembok "comfort zone" yang kita bina sendiri??

Itulah yang perlu saya lakukan!

Fatin... 99% of ur attitude, mind and perception affected YOU and YOUR BUSINE$$!!

No other choice...

Either you SINK or you SWIM

Either you TRY or you CRY

Either you FLY or you DIE.

Elken bukan biz biasa seperti di luar sana yang lebih kepada MONEY GAME!

Saya anti MLM, saya anti Direct Selling!!!

But when i'm doing elken biz, it is all about Developing Human Potential!


From ZERO to HERO!


Seorang pelajar tercicir (darjah 3), suri rumah, ibu tunggal, from zero to hero!

Ms. Koick umur 50 tahun. -Seorang suri rumah yg biasa-biasa sahaja. SPM pun tak lepas.

One celebrity entrepreneur, one professional engineer, one despatch boy. Different background, different education standard, different upbringing but they have one same OPPORTUNITY that changed their lives.

Cikgu di Keningau, Kini cikgu di Elken melahirkan ramai jutawan dalam rangkaian beliau

Wednesday, October 9, 2013

Memberi vs Menerima

Assalamualaikum.. Selamat Pagi Jutawan!! Salam Luar Biasa...




 Memberi vs Menerima

Itu pilihan masing-masing.. mcm seorang sahabat saya menyampaikan satu qoute "Life is a matter of choice..". (Tq fren!)

Persoalannya...

Lebih ramai di antara kita yang menadah tangan untuk menerima dari tangan yang di atas (memberi).

Saya tak perlu memperkatakannya secara terus terang lagikan bersuluh, sebab anda semua lebih arif tentangnya...

Persoalan kedua..

Kita bukan nak menjadi penghulur tangan yang dibawah.. tetapi keadaan semasa yang memaksa kita bertindak sebegitu rupa.





Kita jugak mahu bertindak menjadi tangan yang lebih banyak memberi... Namun kerana desakan semasa... kita pun tak mampu nak berbuat begitu. Nak bersedekah, kita berkira-kira wang yang ada di dalam dompet @ di dalam poket, "cukup ke duit untuk diri sendiri kalu dibagi sejumlah wang yang tersisa di dalam dompet @ poket itu??"

Kemudian kita berkira-kira wang tu sepatutnya diberikan atau pun tidak melihatkan kepada keadaan orang yang meminta.

Kerja tapisan kita lakukan sebab kita tidak ada kelebihan wang untuk tujuan memberi!

Jadi untuk menjadi tangan yang lebih banyak memberi kita mesti menjadi KAYA. Yup! Kalau aku kaya.... tak berkira langsung sejumlah wang yang nak kita berikan kepada yang meminta.

Sudah-sudahlah kita hidup sebagai orang yang selalu menerima dan buat pilihan yang tepat untuk cara kita menjadi KAYA supaya kita lebih banyak MEMBERI.

 
Platform terbaik untuk memulakannya ialah di Elken.. Kilang menghasilkan produk 'jutawan'!!!

 Jutawan terbaru, Jutawan MCCM ke 94!


Jutawan MCCM ke 93


Know more and learn more, tak minat pun tak pe... nak tau saja pun boleh..

CALL/SMS/WATSAP 017-5346280

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails