Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, February 18, 2013

MOTIVATIONAL QUOTE

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!





 Pertontonkan video perkongsian kisah kejayaan dari MCCM Arishah/ Shahrul, Jutawan MCCM ke 88, jutawan terpantas di Elken.





Thursday, February 14, 2013

Testimonial Perniagaan Elken

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!

Testimonial Perniagaan Elken.

Call/sms 017-5346280 for business consultation.

Graduan PHD, pasti ada kerjaya yang terjamin selepas tamat pengajian tetapi ambil keputusan tangguh pengajian selama 2 tahun. Kerana apa?? Nak tau tanyalah saya....

Keinginan diri setiap wanita.. transformasi diri, lebih berkeyakinan!

Keinginan dalam hidup.. peningkatan kendiri... dari orang biasa-biasa kepada yang luar biasa.

Profesional dalam bidang kepakaran tetapi memilih peluang di Elken... kenapa?? Nak tau tanyalah saya...

Warga emas!!! Biz Elken??? Apa kaitannya...???

Daripada biasa-biasa kepada luar biasa.. kerana IMPIAN!!
  

Wednesday, February 6, 2013

Saya nak jadi Transformer.....

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!

Anda semua penah tengok citer kartun atau filem Transformer kan? Asal bentuk adalah sebuah kenderaan, sebagai contoh watak Bumblebee adalah kereta tapi berubah jadi autobot. Bila jadi autobot... siap ada power weapon lak tu kan...


 Jadi.. apa pulak kaitannya citer transformer ni dengan saya yang nak jadi transformer??? Hehehehe....

Citernya mula begini....

Mula-mula dulu ada kawan saya tu macam gini rupanya....

 
Lepas tu...... tak semena-mena jadi cenggini pulak....


Dah lama sikit lepas tu, TERKINI!!!!! Kawan saya tu terus dan kekal jadi macam ni pulak....


  Wah!!!!!!! Maunya tak saya pun nak jadi transformer......

Kerana kehebatan produk-produk berkualiti MRT dan Elysyle berserta DX Lingerie Elken, dari seorang yang biasa-biasa je tapi sekarang penuh keyakinan diri dan berisi.

Itulah dia yang saya mahukan dalam hidup saya KINI!  
Transformasi diri...

From Zero to Hero!!!!!

Sebelum ini saya... agak boyish dress up jeans and t-shirt sahaja. Tak pandai berdandan. Tak pandai jaga muka, tak pandai jaga penampilan diri!

Masa ni umur 17 tahun.

 Setelah berlalu 15 tahun kemudian....

Kini, saya lebih berkeyakinan untuk berpenampilan menarik, menjaga kulit wajah dan berani nak berdandan. Salah satu transformasi diri yang saya temui di Elken. Alhamdulillah... Insya Allah.....


Picture taken today 06 Feb 2013.

Nak belajar cara dari saya?? Call/sms 017-5346280, saya boleh beri tunjuk ajar.

Tuesday, February 5, 2013

Fikirkan positif


Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!

Hari ni saya nak berkongsi tentang topik yang berkaitan dengan pemikiran, minda, minda bawah sedar, positif dan hukum tarikan.


Honestly, saya selalu mendengar terma LAW OF ATTRACTION (LAW) atau HUKUM DAYA TARIKAN, tetapi tidak pernah tau pun apa makna sebenarnya. Tetapi suatu ketika Elken mengadakan siri ceramah motivasi yang membicarakan topik ini, saya mula mengenali sedikit tetapi masih samar2 tentang maksudnya yang sebenar kerana saya menemui perkataan baru minda bawah sedar yang memainkan peranan besar dalam kehidupan harian kita.






Meneruskan pembacaan saya temui pula bab pemikiran dan minda positif. Ni pun biasa dok dengar orang sebut. Even dari zaman sekolah dulu pun selalu diterapkan pemikiran positif dan minda positif. Tetapi sejauh mana kita betul2 faham dan mampu untuk mengaplikasikan konsep dalam kehidupan harian kita.

Alhamdulillah... seperti kata orang putih... IT'S MY DESTINY! Saya temui hasil pencarian itu di sini... di ELKEN!

Setelah masuk tahun ke 3 baru saya betul2 menyelami erti dan maksud sebenar pemikiran, minda positif dan hukum tarikan. Dan kini saya cuba mengaplikasikannya dalam kehidupan seharian yang mencabar dan penuh dugaan.

Saya menemui satu blog dan saya bersetuju dan percaya dengan statement ini.. 

"Lebih banyak kita merungut tentang sesuatu, maka akan lebih banyak perkara lain yang datang kepada kita untuk kita rungutkan.

Lebih banyak kita bersyukur, memberi dan menghargai (positif), lebih banyak pula kita akan menerima rezeki, penghargaan dan nikmat.

Sumber: Hukum Tarikan

Lagi satu blog yang saya baca menyebut...

"Salah satu kaedah mudah dan berkesan yang kita lakukan dapat  ialah dengan mengurangkan atau membuang terus perkataan ‘jangan’, ‘tidak’, dan ‘bukan’ dalam kamus hidup. Ketika kita menggunakan perkataan perkataan ini, kita sebenarnya sedang memberi perhatian dan kekuatan kepada apa yang kita tidak inginkan. Tanya soalan ini dan jadikannya penyata yang positif: “Apa yang saya inginkan?"

Sumber: Hukum Tarikan

 Kehidupan kita penuh dengan pelbagai pilihan tetapi ia berbalik kepada 2 perkara sahaja, iaitu BAIK atau BURUK, POSITIF atau NEGATIF. Itu sahaja!!

Sama ada anda memilih untuk meneruskan kehidupan dengan apa yang sedia ada... atau memilih untuk membuat sedikit perubahan dan menikmati kehidupan yang hanya sekali ini sahaja?? Tepuk dada tanya sama hati masing-masing...

Berbalik kepada topik hari ni, anda boleh google untuk mendapatkan tips-tips mudah untuk menjanakan pemikiran, minda positif dan bagaimana mengaplikasi hukum daya tarikan. Tak perlulah saya cerita di sini dengan panjang lebar.

Nak mengaplikasikan perkara ini dalam kehidupan tidak tertakluk semata-mata untuk tujuan mendapatkan kekayaan dan kejayaan dalam apa jua usaha kehidupan kita. Saya melihat yang paling penting adalah apabila kita mengaplikasikannya dalam mendidik PEMIKIRAN, MINDA DAN HUKUM DAYA TARIKAN terhadap anak-anak kita yang sedang dan makin membesar. Apakah pilihan yang kita berikan kepada mereka???

MENERUSKAN KEHIDUPAN??

atau

MENIKMATI KEHIDUPAN???


Center of my life
I'm Sorry, Please forgive me, Thank you and I love you.

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails