Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, August 29, 2012

NAK KONGSI KEGEMBIRAAN

Assalamualaikum... Selamat pagi!!

Hari ni saya nak kongsikan kegembiraan saya dengan anda semua. Btw, as usual saya ni suka intro bunga2 baru masuk citer yg sebenar.

Permulaan citernya bermula pada akhir tahun 2011, saya dan suami bersepakat nak cari rumah di Ipoh (kira azam tahun baru la). Dah tak larat dah nak hidup menumpang dan menyewa. Sebelum ni bukan tak cari, tapi belum ada kemampuan. Alhamdulillah.. rezki Najihah, baru berani nak merancang.

Jadi saya dan suami sepakat nak cari umah pada tahun 2012. Kebetulan kakak ipar pun nak jugak cari umah sendiri di Ipoh. Jadinya kami berpakat bersama. En. Hubby dah start survey dari Januari and at last dia bawak ke satu tempat berhampiran RTC Gopeng.

At first nak pergi tengok show house yang lain, tapi tercari pulak show house yg lain. Masa tu sekitar Mac 2012. Pakat ngan kakak ipar kami pergi kat opis dia. Sembang, bincang, diskus, debat.. akhirnya buat keputusan bersama2 utk amik rumah di kawasan itu.

Below adalah gambar2 yg sempat saya amik masa pergi kat tapak tu tgk show house minggu lepas (minggu raya). Alhamdulillah.. saya sangat2 berkenan dan bahagian paling saya suka adalah bahagian dapur. Anda tengok sendiri dapurnya.. (buat pertama kali memiliki umah sendiri).








Tara!! Dapur yg sangat luas.. I loike...!!!

Master Bedroom


Ruang Tamu




Orang2 Ipoh, Perak yg berminat.. leh le cepat2 g survey sbb skrg dh buka fasa kedua lak. Tapi confirm regenya dah naik..

Fasa 1 dah Sold Out!!



Lot umah saya yg 50% dalam pembinaan...
Akhir kalam... Insya Allah dapat duduk umah tu pada awal tahun 2014 dan yg bakal duduk di kawasan itu adalah

Kakak Ipar saya, Adik Ipar saya amik umah kat sebelah umah saya, dan adik ipar saya lagi sorang pun nak menetap kat situ.. jadi dh satu keluarga duk kat kawasan taman tu...

-The End-

Monday, August 27, 2012

Masih dalam mood raya

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Everyone in Hari Raya mood... walaupun ramai yg dah bekerja dan anak2 pun dah mula bersekolah hari ni.

Buktinya.. semua org menayang gambar2 chantek di hari raya di FB dan jugak di blogspot masing2... termasuklah saya.

Oleh itu, saya dengan ini mengumumkan bahawa saya pun nak tayang gambar raya..

Nanti next n3 saya akan kisahkan ceritera selepas hari raya yg banyak berlaku pada masyarakat Melayu kita. Nak tau apa dia?? Nantikan episode yg seterusnya ye...

Kita layanz...

Sebahagian besar keluarga mentua saya


kakak ipar and Family

kakak ipar and family

adik ipar and family

mak anda adik ipar

Tema Oren utk tahun ini...

Pagi raya di Hospital Slim River.. Semoga moyang Jihah and Wawa cepat sembuh, Amin....

Gelagat 3 beradik





Me and Him... (Luv this picca)

Wednesday, August 15, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN

Assalamualaikum... Selamat pagi!!


Ramadhan dah pun sampai ke penghujungnya. Totally masa berlalu SANGAT PANTAS!!! Tak lama lagi umat islam akan menyambut Syawal, bulan kemenangan setelah sebulan berpuasa. 

Dah akhir Ramadhan ni terasa jugak sayunya sebab dalam setahun bulan Ramadhan adalah bulan paling istimewa bagi kita. Tapi, life goes on dan di kesempatan ini...

Saya ingin memohon ampun dan maaf di atas segala kesalahan dan kesilapan secara langsung atau tak langsung berlaku di dalam penulisan saya telah menyinggung perasaan mana2 pihak. Saya juga nak bagi pesanan penaja sikit, berhati2 di jalan raya semasa pulang ke kampung dan jangan pelahap sangat makan di musim raya ni, nnt naik berkilo2 pulak berat badannya.. hehe..

Akhir sekali..




 "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN"

Im sorry. Pls forgive me, Thank you, I love u. 

Wednesday, August 8, 2012

Kekal Jelita di pagi Raya

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!!


Apa kabar semua?? Lama tak mengupdate blog. Jenuh nak curi masa utk cari idea. Setiap kali nak menulis, masa tak mengizinkan nak berkarya. Delete balik pastu tulis, delete balik akhirnya hari ni baru ada idea nak berkarya.

Macam saya pernah cerita dalam entry saya yg lalu, saya percaya pada kecantikan dalaman dan begitu juga kalu nak kulit yg cantik dan menawan. Tak perlu bermake up tebal hanya utk menutup cela di wajah dan menaikkan seri wajah dengan make up utk menutup wajah kusam dan pucat.

So, hari ni saya nak berkongsi tips tentang bagaimana caranya nak kekal jelita di pagi Raya. Almaklumlah semakin sibuk kita hari ni dengan persiapan nak menyambut hari raya, makanya saya pun tak ketinggalan nak berkongsi tips menarik ni.

Sebelum kita nak selesaikan masalah kena tau puncanya dulu, iaitu mengenali terlebih dahulu jenis kulit wajah kita. Dan kemudian baru tau cara nak tampil jelita secara semulajadi.

Apakah jenis kulit wajah anda?? Dan apakah ancaman bagi setiap jenis kulit wajah?

Jenis yg pertama- KULIT NORMAL
  1. Liang Roma Halus 
  2. Hidrat
  3. Warna Kulit Sekata


Ancaman bagi kulit normal yg paling biasa, kulit akan dinyahidrat (belum smpi jd kering tp semakin lama semakin kering).

Jenis kedua- KULIT KERING
  1. Kulit mengelupas
  2. Garis2 halus
  3. Kusam
Ancaman bagi kulit kering ialah
  • Jeragat
  • Kendur
  • Kedut
Jenis ketiga- KULIT BERMINYAK
  1. Berminyak
  2. Liang Roma Terbuka
  3. Jerawat

Ancaman bagi kulit berminyak ialah
  • Jerawat
  • Bekat Jerawat
  • Parut Jerawat
Jenis keempat- KULIT KOMBINASI
  1. Berminyak di zon T
  2. Kering di zon U (pipi dan dagu)

Ancaman bagi kulit kombinasi ialah
  • Jeragat
  • Jerawat
  • Kendur
  • Bekas Jerawat
  • Kedut
  • Parut Jerawat
Jenis kelima- KULIT SENSITIF
  1. Gatal
  2. Merah

 Ancaman bagi kulit sensitif ialah
  • Mengelupas
  • Radang dan iritasi

 Jadinya bila dah tau jenis kulit wajah kita, dengan menutup kesemua masalah dan kecelaan tu dengan make up, ia pasti tidak menyelesaikan langsung masalah di peringkat akar umbi.

Jadi apa pilihan yg kita ada???

Amalkan rutin penjagaan wajah bersama Elysyle Beauty...Setiap jenis kulit ada penyelesaian yg sesuai dan berkesan.

PENYELESAIAN PERTAMA- ANTI PENUAAN
MEMBAIKI PENUAAN (Anti Kedut, Tegang, Menyerikan Kulit)

MENENTANG PENUAAN (Membaiki tanda awal penuaan, garis halus dan kusam serta menghaluskan kulit)

PENYELESAIAN KEDUA- PENCERAHAN
PENCERAHAN TERMAJU (Mengurangkan tompok hitam, meratakan warna kulit & meningkatkan kejernihan kulit)
PENYELESAIAN KETIGA- HIDRASI
Sesuai bagi kulit NORMAL, KOMBINASI dan KULIT BERMINYAK (Melembap, Menyaman, Anti-Kilat dan Mengecilkan Liang Roma)


PENYELESAIAN KEEMPAT- URUTAN DAN RAWATAN KULIT LUAR



 PENYELESAIAN KELIMA- MAKANAN KECANTIKAN


 Itulah dia!!! Penyelesaian lengkap utk kelihatan jelita di pagi hari Raya, dan juga selama2nya...

Jemput jenguk blog Ibuilyanie Wellness and Beauty Cottage utk keterangan lanjut. Nak tau lanjut leh je call saya terus di talian 017-5346280.

Im sorry. Pls forgive me, Thank you, I love u.

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails