Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, July 22, 2012

Berendam sebelum Ramadhan

Assalamualaikum... Selamat Pagi!

Dah lama tak kongsi tentang anak2.. Hari Jumaat lepas (20hb July) sehari sebelum kita berpuasa, kebetulan en.Hubby cuti kami sekeluarga menghabiskan masa di Ulu Chepor.

Bangun tido, belum mandi terus terjun sungai di Ulu Chepor. Actually ni adalah favorite activity yang saya suka lakukan bersama keluarga.. Dengan saya takde masalah pun nak mengatur masa dan acara. Sebab tu le bangun tido je leh g berendam.

This is the first time ever bawak Najihah berendam dalam air sungai yg sejuk tu. Kelakar sungguh tgk muka Najihah menahan kesejukan air sungai Ulu Chepor. Najwa dah tak de masalah dh, tukar baju terus terjun dalam air. Berendam puas2 sampai dia sendiri surrender kata tak mo dok dalam air dh....

Memang best bila sesekali berendam dalam air nih. Dok di bandar penuh hiruk pikuk, sekali masuk hutan dan berendam, sangat2 menenangkan fikiran!

Jom layan gambar





Tak tahan sejuk, dok atas batu je la...



EEE.. Sejuk!!!!

Saturday, July 14, 2012

IMPIAN SEORANG AKU

Assalamualaikum... Selamat Pagi!!

Pada suatu hari, seorang pelajar bernama Amirul ditanya oleh gurunya tentang cita-cita.

"Bila Amirul dah dewasa, Amirul nak jadi apa??"

Amirul pun menjawab dengan penuh semangat, "Saya nak jadi doktor cikgu!!"

Amirul seorang pelajar darjah 1 di sekolah kebangsaan dan merupakan pelajar pintar.

Di kelas yang lain, Budin pula ditanya oleh cikgu tentang cita-cita.

Budin mendiamkan diri sambil berfikir agak lama... "Jadi polis kot cikgu..."

Apabila menginjak usia dewasa....

Adakah impian atau cita2 mereka akan menjadi kenyataan??

"VISION WITHOUT ACTION IS MERELY A DREAM. ACTION WITHOUT VISION JUST PASSES THE TIME. VISION WITH ACTION CAN CHANGE THE WORLD." -JOEL BARKER-

Manusia hidup kerana impian. Impian kita mesti besar dan sentiasa berpegang kepada apa yg kita impikan kerana hidup tanpa impian seperti perahu tanpa layar, kapal tanpa nakhoda dan tv tanpa remote control.




"Ya Allah, semoga engkau permudahkan perjalanan hidup kami. Permudahkan urusan kami dalam mencapai setiap impian yg kami ingini. Hanya kepadaMu kami memohon kerana hanya Engkaulah yg Maha Mengetahui.. Amin..."

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails