Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, April 30, 2012

From Zero to Hero

Assalamualaikum...

Saya ada berita gempak nak kongsikan dengan anda semua...

Inginkah anda mentransformasikan diri anda seperti mereka???

Bertukar dari size XXL kepada size S or M??

Atau dari size XXS kepada size S or M?? 










Selepas
Sebelum (sorry yek gambar blur sket)







 Ini peluang utk anda menikmati ganjaran hebat dari promosi yg luar biasa ini??

Untuk keterangan lanjut leh jenguk blog saya lagi satu di sini...


Tuesday, April 24, 2012

KECANTIKAN SEMULAJADI BERMULA DARI DALAM

Assalamualaikum...

Saya nak citer sket bab kecantikan ni, kisahnya dalam hidup saya.

 Zaman remaja saya dulu, saya langsung tak ambil berat soal penampilan diri saya. Cuci2 muka pun tak pandai. Kalu ingat ada le dicuci muka ni kalu maleh usah le kira berapa kali muka ni dicuci. Masa zaman remaja saya jugak, saya mengalami masalah jerawat di muka yg teruk dan muka berminyak!

Kalu bab penampilan pulak... Dulu2 saya tak aktif Ko-kurikulum, tapi saya ni agak boyish gak le. Stok pakai seluar jeans and t-shirt Bilabong, Quicksilver. Kasut pun jenis sports shoe.. Jadinya mana de keinginan nak melawa.

Cuba teka d mana saya??

Itu dulu....

Sekarang, saya dh masuk series yg ke seterusnya, maka saya mahu sentiasa kelihatan cantik dan awet muda. So, saya mula bergiat menjaga kecantikan kulit wajah saya.

Dan hasilnya.. idak le grand sgt tp tak le rupa mcm zaman berhingus dulu kan.. heheheh...


Rupa2nya.. bila saya terjebak dengan dunia baru saya ini, baru le saya ada keinginan utk jadi cantik. Bukan sebab produk yg saya gunakan semata2 tetapi dari segi knowledge wise and testimonials yg saya lihat sendiri bagaimana kulit wajah mereka lain daripada yg lain. Itu yg buat saya percaya kecantikan fizikal lahir dari dalaman.


Antara testimoni saya...



Cuba teka berapa umur insan ini???

 



Kalu dalaman kita sihat, Insya Allah ia akan terserlah dari luaran. Sekadar berkongsi sedikit ilmu. Menurut pakar, bila muka kita banyak jerawat or mayb takde jerawat pun tp kulit wajah kelihatan kusam dan kering, pigmentasi, itu adalah disebabkan oleh organ dalaman kita menghadapi proses penuaan walaupun umur masih muda. Especially bahagian usus, kat situ le mulanya penyakit.


Btw, bukan ni yg saya nk share tp apa yg saya belajar masa kursus Total Beauty Workshop di Hotel Summit baru2 ni.


Antara yg saya boleh kongsikan ialah nak cantik kena amalkan pemakanan seimbang, oksigen yg cukup, detoksifikasi dan memperolehi kesihatan rohani.


Pemakanan seimbang perlu memilih yg bersifat alkali 80% dan organik serta perlu diambil setiap hari.


Merawat wajah perlu dgn produk semulajadi (tanpa bahan2 kimia).

Badan kita tak semestinya perlu kurus tetapi perlu dibentukkan semula lemak2 tepu itu diletakkan di tempat yg sepatutnya. Yang ni plg best saya suke!!!!

Itulah perkongsian saya pada hari ni.

Sila layan picca saya di bawah ye... :D.






Yang ni plg best, bila kita berkongsi secara ikhlas dan dpt membantu org yg mahu berjaya. Pulangannya sgt memberansangkan...!!!!


Reward di akhir sesi

Wednesday, April 4, 2012

KENAPA ELKEN SPIRULINA??

Assalamualaikum...

Saya mula mengamalkan pemakanan makanan kesihatan tambahan (health supplement) pada tahun 2010. Pada ketika itu saya hanya mengikut kawan yg memperkenalkan saya kepada ELKEN SPIRULINA. Selama saya mengandungkan Najihah, saya tak pernah tinggal setiap hari saya akan makan 10 hingga 15 biji. Sehingga saya bersalin pada Januari 2011 dan seterusnya berpantang, saya masih makan tetapi tanpa mengetahui nature of the product dan kebaikan sebenar ELKEN SPIRULINA itu. Kira makan sebab ikut kata kawan produk ni bagus je la.. :D.

Sepanjang mengamalkannya saya tak penah mengalami apa2 tanda kecuali saya mulai perasan yg badan saya tidak boleh menerima fast food dan makanan yg mengandungi lemak, minyak, garam dan gula berlebihan. Tetapi pada ketika tu saya masih belum nampak kebaikan sebenar ELKEN SPIRULINA.

Sampai pada satu ketika, Feb 2012, saya menyertai MRT Camp, dan dari situ saya mula mengenali nature of the product dan kebaikan sebenar ELKEN SPIRULINA. Dan kini saya percaya 100% kepada produk ini dan sangat teruja utk berkongsi kebaikannya dengan sesiapa sahaja (sebab ia boleh diamalkan oleh setiap lapisan umur ibu mengandung, bayi, kanak2, org dewasa, warga emas, golongan yg menghidap sebarang jenis penyakit berjangkit dan kronik).

Dan juga perkongsian oleh generasi kedua kepada pengasas ELKEN SPIRULINA iaitu Prof Yasumasa Kodo pada hari Isnin lepas 2 April 2012, telah menambahkan kepercayaan saya pada produk ini. Bayangkan anak kepada pengasas (Pengasasnya Prof Keiun Kodo) dari Jepun datang sendiri ke Ipoh bersua muka utk berkongsi kebaikan ELKEN SPIRULINA kepada khalayak umum!! Memang luar biasa!!!


Prof Yasumasa Kodo


Jadi apakah kebaikan dan kelebihan ELKEN SPIRULINA berbanding yg sedia ada di pasaran?

Untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut, boleh dengan cara di bawah ye...

hubungi no 
017-5346280

atau

jenguk FB saya 

Ibu Ilyanie (Fatin Hamamah)

atau


Di bawah adalah salah seorang testimonial ELKEN SPIRULINA yg menggunakan produk ini utk menyelamatkan anaknya yg lahir pra matang pada berat kelahiran 1.1kg dengan pelbagai komplikasi kesihatan termasuk 'blue baby'.

Ini gambar anaknya sebelum (iaitu semasa anak beliau lahir pra matang).

Bapanya sendiri berkongsi di atas pentas

Keadaan baby ini semasa diberikan ibu susu badan mengunakan tiub. Beserta pelbagai wayar yg berselirat di tubuh si kecil ini.


Selepas mengamalkan ELKEN SPIRULINA sejak dilahirkan mengalami komplikasi kesihatan, kini membesar seperti kanak2 normal lain dan menurut bapanya anak beliau mempunyai IQ yg sgt berbeza dari adik beradiknya. Ini kerana kandungan Vitamin B12 (makanan utk perkembangan otak) yg terkandung di dalam ELKEN SPIRULINA.

Wajah berpuas hati seorg bapa.


Lagi satu testimoni kuat ELKEN SPIRULINA...

Nur Ilyanie Najihah, budak kecik yg comel licik dan nakal...

Dilahirkan dgn berat 3.25kg, sihat alhamdulillah and takde jaundis (tak perlu susah2 ke klinik setiap hari utk check jaundis).

Sangat bijak, walau baru berusia 1 tahun 3 bulan, perangai dh mcm budak umur 2 tahun. Sangat pandai mengikut arahan, aktif, lasak, licik, nakal dan penuh agenda propaganda (terutama bila berebut mainan ngan kakaknya).

Senyuman yg mencairkan hati...


Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails