Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 30, 2010

Tahniah Malaysia!!!!!

Walaupun sy bukan peminat sukan bolasepak.

Walaupun sy tak ambil tahu pasal sukan bolasepak.

Walaupun sy tak kenal siapa pemain pasukan kebangsaan Malaysia.
Walaupun semalam sy tak tengok pun tayangan secara langsung bolasepak antara Malaysia dan Indonesia untuk merebut AFF Suzuki Cup.

Walaupun sy tak merasai bahang perlawannya semalam atau melaungkan jeritan GOL!!!!! bersama2...

Apapun sy tetap ingin menyatakan rasa bangga menjadi rakyat Malaysia

kerana...

Mereka2 di bawah ini...
Kerana,

Semangat kesukanan yg ditunjukkan,

semangat ingin menang,

semangat tidak mahu kalah,

dan semangat SATU MALAYSIA yg ditunjukkan oleh mereka2 di bawah ini...


dan juga kerana itu kita berjaya walaupun kalah dalam perlawanan akhir kedua semalam....


SYABAS TO MALAYSIA!!!!



Sumber foto: http://sportsnewsmalaysia.blogspot.com/

Tuesday, December 28, 2010

I am into it....

Tak kisah le apa pun orang nak ckp tentang sy.. tentang minat sy nih.

Dah terlambat ke... tak up to date ke...
Tapi satu jek nak bgtau kat anda sume...


I AM REALLY INTO IT...!!!


Apa ke hal nye nih ek??
Nnt sy bagi clue...


Allahi Allah kiya karo
Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam ussi ka liya karo.

Allah hee Allah…


Allahi Allah kiya karo

Dukh na kissi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam usi ka liya karo.

Allahi Allah…


Just like a sunrise can’t be denied

Oh, just like the river will find the sea
O Allah, You’re here and You’re always near
And I know without a doubt
That You always hear my prayer

Such ki raah pay chala karo

Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai

Naam ussi ka liya karo.


Allah hee Allah..


Allah hee Allah kiya karo

Dukh naa kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam usi ka liya karo.

Allah hi Allah


So many bright stars

Like diamonds in the sky
Oh, it makes me wonder
How anyone can be blind
To all the signs so clear
Just open your eyes
And I know without a doubt
You will surly see the light

Aisa zulm na kiya karo

Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam usi ka liya karo.

Allah hee Allah


Allah he Allah kiya karo

Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam ussi ka liya karo.

Allah Hi Allah Kiya Karo Dukh Na Kissi Ko Diya
Allahi Allah kiya karo
Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam ussi ka liya karo.

Allah hee Allah…


Allahi Allah kiya karo

Dukh na kissi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam usi ka liya karo.

Allahi Allah…


Just like a sunrise can’t be denied

Oh, just like the river will find the sea
O Allah, You’re here and You’re always near
And I know without a doubt
That You always hear my prayer

Such ki raah pay chala karo

Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai

Naam ussi ka liya karo.


Allah hee Allah..


Allah hee Allah kiya karo

Dukh naa kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam usi ka liya karo.

Allah hi Allah


So many bright stars

Like diamonds in the sky
Oh, it makes me wonder
How anyone can be blind
To all the signs so clear
Just open your eyes
And I know without a doubt
You will surly see the light

Aisa zulm na kiya karo

Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam usi ka liya karo.

Allah hee Allah


Allah he Allah kiya karo

Dukh na kisi ko diya karo
Jo duniya ka malik hai
Naam ussi ka liya karo.

Allah Hi Allah Kiya Karo Dukh Na Kissi Ko Diya

For music video leh clik sini.

Really into it!!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--

-
-
-
-
-
-
--
-

-
-
-
-
-
-
-
-



Enjoy the song!

Monday, December 27, 2010

Macam mana rasanya?

Walaupun kali kedua mengandung.

Dan Insya Allah tak lama lagi kali kedua bersalin.
Tapi.... mcam mana rasa nya nak bersalin ek?

Semalam tak leh nak tido. Asyik teringatkan nak bersalin jek. Kira rasa cam confius sekejap.
Sekarang ni dh kerap gak rasa contraction yg tak kuat, sakit di pinggang, sakit di bawah... mcm2 le rasanya.

Perasaan nih usah la nak cakap. Mcm2 ada rasa.
Haish!

Baby...baby.... Ibu tak paksa baby kuar sekarang. Bila baby rasa dh sedia nak tgk dunia, baby kuar la yek. Cuma Ibu ni jek yg ngelabah lebih....

:D

Friday, December 24, 2010

Belajar macam2 di Blog nih

Hari ni nak kongsi sket ilmu yg baru sy dpt.

Sebenarnya sejak mengdekorasi semula blog nih, mcm2 blog tutorial yg sy pegi tuk dptkan ilmu tentang mcm2 tutorial.
Antaranya kat sy pegi kat sini...






Dan yg terbaru pulak sy g kat sini, baru kejap tadi belajar camne nak wujudkan icon 'LIKE' cam kat FB tuh..



Bagus jugak ada blogger yg wujudkan blog khas utk pelbagai tutorial terutamanya utk orang cam sy yg mmg takde ilmu pasal blogging nih.

Btw, kalu nak tau banyak lagi tutorial lain leh terjah kat blog dorang ek..

P/s: Thanks tu Ummi for the info.

Edisi terkini preggy Baby Ibu

Hari ni nk sambung kisah edisi khas semalam.

Kisah semalam tu mmg dh lama diperam, nak diciterkan pun masa tak sesuai.
Alkesahnya nak citer perkembangan terkini ttg Baby Ibu pas check up Rabu lepas je, tapi meleret2 pulak sampai citer pasal mcm2. 

So, hari ni nak kisahkan pasal edisi terkini preggy Baby Ibu untuk minggu ke 37.
Hasil dari pemeriksaan dan ultrasound prosedur yg dibuat di KK ngan di GH, status updated as below...

Berat Ibu terkini: 70 kg
HB: 12.4

Tekanan darah: 110/60
Air ketuban, uri, panjang tangan kaki badan perut kepala Baby Ibu: Alhamdulillah in good condition

Heartbeat Baby Ibu: 140/+

Berat Baby Ibu: 3.33kg (estimated)

Position Baby Ibu: Berada di kedudukan yg betul dan bersedia untuk melihat dunia pada bila2 masa Baby Ibu bersedia.

Gender Baby Ibu: Boy or Gugurl????? (Jap lagi bagi tau ek....)

Alhamdulillah, syukur ke hadratMu Ya ALLAH!!

However, still kena monitor lagi coz takut Baby Ibu pusing balik ke atas. So, kena datang melapor diri ke Wad Hospital Bersalin Ipoh pada 5 Jan 2011 nanti. Tapi tengok la minggu depan ada appointment kat KK untuk minggu ke 38. EDD patutnya 9 Jan 2011.

Macam mana pun rasa syukur kupanjatkan kepadaMu Ya ALLAH kerana mendengarkan rintihan hatiku selama ini... Alhamdulillah...

Oh ya!! Gender Baby Ibu is confirmed.... (Dengan Izin Allah ye... kengkadang takleh jangka jugak. Tapi nampak identificationnya as below).



-
-
-
-

-
-
-
-
-

-
-
-

-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
-

 
Credit to Yahoo!

Thursday, December 23, 2010

Edisi khas: Kenangan terindah dalam hidup

**Edisi khas tentang Ibu, Abah, Wawa dan Baby Ibu.
(Sempena kelahiran Baby Ibu tak lama lagi, Ulangtahun kelahiran Wawa yang ke 3 dan juga Ulangtahun perkahwinan Ibu dan Abah yang ke 4).



Segalanya bermula apabila 2 hati bertemu semula (setelah berpisah sekian lama..)dan akhirnya mengambil keputusan mengikat rasa kasih sayang dalam jiwa dan langsung berjanji setia untuk hidup bersama.
Tarikh keramat 090307.


Setelah itu, benih cinta Ibu dan Abah bersemi semasa honeymoon kali pertama di Langkawi pada tahun 2007.
First honeymoon di Langkawi.


Pertama kali juga, bila disahkan hamil dan bergelar preggy mommy mmg membuatkan Ibu sangat teruja. Dan setiap perjalanan sepanjang 38 weeks mengandungkan puteri sulung kita sangat2 indah untuk dikenang.

Tanpa sebarang masalah alahan morning sickness, loya, muntah dan mabuk angin, pernah merasa air gula 'sedap' buat pertama kali, datang check up ke KK setiap bulan, buat prosedur ultrasound untuk pertama kalinya dan dapat melihat identification baby, segalanya tidak mudah dilupakan begitu sahaja.
Saat2 menantikan kehadiran our first lil princess.

Pada saat melahirkanmu Nur Ilyanie Najwa pada tanggal 07 Jan 2008, takkan dilupakan sebab masa tu Ibu memang takde knowledge ttg mengandung, bersalin, berpantang dan Penyusuan Susu Ibu. Macam Ibu penah ckpkan sebelum nih, takde kesedaran, takde knowledge dan takde support menyebabkan Ibu gagal kali pertama dulu. Kasihan Wawa! Ibu takkan lupa perasaan kesal yg berselubung di hati ini.

Kehadiran our lil princess mengubah kehidupan kita secara total. Dialah racun, dialah penawarnya.


Melahirkan Wawa tidak semudah disangkakan. Ibu terpaksa melalui pelbagai rintangan sepanjang berada di wad lebih daripada 12jam dan 3 kali masuk keluar labor room.

Dan akhirnya Ibu terpaksa menyerah diri di OT (operation theater), untuk membolehkan Wawa keluar melalui 'tingkap'. Namun, Ibu masih ingat bagaimana Ibu menitiskan air mata apabila buat pertama kalinya Ibu mendengarkan tangisan kecil Wawa sejurus Wawa keluar dari 'tingkap' Ibu. Memang tak boleh lupa saat itu!!!

Kini, melihat Wawa membesar di hadapan mata Ibu sendiri, membuatkan Ibu rasa puas. Wawa tak penah diasuh, dijaga dan dididik oleh sesiapa melainkan Opah Wawa dan Ibu. Takde orang luar yang penah mengasuh Wawa sejak lahir. Tak penah dihantar ke taska ataupun ke babysitter.

Sejuk perut Ibu mengandungkanmu bila melihat wajah comel yang dah makin bermulut murai.

Umur Wawa pun dah masuk 2 tahun, makanya Ibu and Abah buat keputusan untuk menambah jumlah ahli keluarga kita supaya nanti Wawa ada teman nak bermain.

Alhamdulillah!! Syukur ke hadratMu, Ya Allah!
Bila mana Ibu disahkan hamil untuk kali kedua dan syukur ke hadratMu Ya Allah, kerana merealisasikan impian kami berdua.
Disahkan pada minggu keenam kehamilan.

Bila disahkan hamil kali keduanya pada May yang lalu, Ibu dan Abah teruja sekali lagi. Mengandungkan Baby Ibu kali nih tak sama macam masa dengan kak long Wawa dulu. Sebab macam2 perkara yang Ibu lalui.

Bermula pada trimester pertama dengan alahan morning sickness, loya, muntah dan mabuk angin. Ibu kerap mengalami demam dan selesema serta batuk. Selain itu, Ibu terpaksa melalui saat yang merimaskan bila mana kulit tangan Ibu mengalami alahan gatal2 yang sangat teruk. Sampai berparut2 mcm orang kena dera. Tak cukup dengan itu, Ibu kena ruam panas yang teruk jugak. Genap 4 bulan Ibu mengandungkan Baby Ibu, semua tu hilang dalam sekelip mata (Magiskah?!).

Oleh kerana Ibu penah kena czer dulu, Ibu sangat mengambil berat tentang perkembangan Baby Ibu di dalam rahim sebab Ibu takut apa2 yg tak diingini berlaku kesan dari czer yg lepas.

Alhamdulillah... Baby Ibu membesar dengan sihat sehingga pada kali pertama Ibu melalui prosedur ultrasound, Baby Ibu didapati in breech position. Masa tu Baby Ibu berusia 25 weeks dan Ibu dah mula susah hati. Tapi ramai orang kata yang Baby Ibu masih punya ruang untuk berpusing.

Sekali lagi buat ultrasound pada minggu 32, 34 dan 36 kedudukan Baby Ibu masih belum berubah. Ibu mula khuatir.

Walau macam manapun, minggu demi minggu Ibu tetap berdoa agar Baby Ibu mahu ke jalan yang benar.


Dan hasilnya pada appointment minggu ke 37, di KK pada hari Selasa (21/12/10) dan di GH (22/12/10) pada hari Rabu lepas....


Alhamdulillah... aku memanjatkan rasa bersyukurku ke hadrat Illahi kerana memakbulkan doaku.


Pada hari Selasa appointment di KK, ultrasound di buat dan Baby Ibu sudah berada di kedudukan yg benar. Begitu juga ultrasound kali kedua di buat di klinik O&G, Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh, Baby Ibu juga dah berada di kedudukan yang benar.

ALHAMDULILLAH YA ALLAH!!!


Begitulah perjalanan hidup Ibu, Abah, Wawa dan Baby Ibu.


Bersamb....





Tuesday, December 21, 2010

Status update

Hari ni appointment at KK for 37 weeks check up.


Esok, appointment at General Hospital untuk check up pasal bb breech ari tu.


Nanti akan update status terkini once get back from GH and result dh dapat tau macam mana. Ok?


Daaa.....!!!

Friday, December 17, 2010

Appointment on Wed

Tadi En. Hubby balik jap and he gave me a letter.


Surat dari KK utk appointment with doc O&G kat GH,

this coming Wednesday at 10.00 am.


Akan saya tunggu di situ dari jam 8 pagi lagi.

Semangat ke???


Tak sabar dah nak tau solutions to my prob.

Please pray for me...


Ya ALLAH! Ku mohon dipermudahkan segala urusan dan selamatkanlah kedua ibu anda baby ibu. AMIN.....

Masalah nak BW

Salam semuanya...


Lately, sejak duk umah saya menghadapi masalah nak berblogwalking.

Nak buka satu blog penuh pun jenuh menunggu dekat setengah jam.

Problem plak ngan broadband Celcom ni bila di umah.

Saya ucapkan terima kasih sbb sudi datang menjenguk dan sudi tinggalkan jejak kat shoutbox sy.

Insya Allah kalu masalah dah recovered nnt saya akan ke rumah anda pulak.

Ok....!


Daaaa.......




P/s: Menantikan saat2 begini rasanya membuatkan kita berdebar2 dan tak sabar2...

Wednesday, December 15, 2010

95% preparation ready

Alhamdulillah....

Dalam kekalutan nak sediakan 3 barang keperluan akhir sblm bersalin akhirnya dah siap hampir 95%.

Breastpump dh beli...beli yg biasa2 jek sbg permulaan. Yg tertepek kat wishlist tu KIV dulu.

Bengkung Warisan Mama dari Sara Kids dah beli..


Tinggal nak beli set bersalin jek lagi. Insya Allah akan disediakan akhir bulan nih.

Beg barang bb dh siap..

Tinggal beg barang ibu jek belum setting.

P/s: Still waiting for calls from KK, untuk appointment kat GH nanti.

Tuesday, December 14, 2010

External cephalic version

Ada sesiapa yg melalui sendiri pengalaman atau sapa2 ada kawan yg melalui pengalaman ini??




BREECH BIRTH




Share sikit please...


Pro?



Contra?


Result?


Pilihan yg ada??

Confirmed

Semua dh confirmed...

But only Allah knows better....


Cumanya, yg menjadi persoalan di benak hati ini,

1) Macam mana nk mulakan sesi breastfeed bagi ibu2 yg bersalin secara czer?

2) Sesiapa ada pengalaman sendiri bersalin czer dan terus BF bb once bersalin?

3) Boleh ke demand dari pihak spital tuk BF bb within 1 hour selepas bersalin?

4) If not able to BF within 1 hr, terpaksa la pumping kan?

Kawan2 yg penah ada pengalaman atau sesiapa yg ada kawan pengalaman sprt di atas tolong share sket ngan saya yek...


P/s: Hati ini redha menerima, hanya berharap dan berdoa kedua2 ibu and baby ibu sihat dan selamat....

Monday, December 13, 2010

Resting at home

Dah 36 weeks dah = to 9 month preggy..

Mcm2 dh rasa...

Tido tak lena, kerap rasa nk terkucil, rasa sangat berat di bahagian bawah perut, mcm2 la...

Dh start cuti, resting at home...

With nothing much to do.

Layan si kecik Wawa...

Layan FB kejap...

Blogwalking and update blog bila ada mood...

Risau ttg esok...

Esok adalah penentunya.

Pape pun berdoa agar semuanya selamat.. Ibu and Baby Ibu.


AMIN......

Saturday, December 11, 2010

Friday Fever

Alkisah...


Saya diserang demam panas, dengan suhu badan mencecah 38 darjah.

Badan panas menggila, sampai mata saya terasa pijor (kata org Perak!).

Baby Ibu pun turut sama merasa kepanasan itu. Tak senang duduk dia di dalam sehingga terpaksa membasahkan tuala dengan air asam jawa dan letak kat perut untuk sejukkan Baby Ibu.

Ini bukan pertama kali saya demam masa preggy. Mengandungkan Wawa dulu pun saya penah melalui demam panas di saat kandungan dah makin sarat.

Phewww..!! Memang azab rasanya.

Terpaksa susahkan En. Hubby tuk bawa saya ke klinik.

Alhamdulillah berkat ubat antibiotik, ubat demam, ubat selesema dan ubat batuk dengan bayaran RM35.00, hari ni rasa ok sket. Walaupun masih lemah.

En. Hubby kata suruh stop meniaga. Aku jadi serba salah tak tau le nak stop ke tidak. Tapi 2 hari dah tak buka kedai.

Semakin dekat semakin macam2...

Semakin dekat semakin berdebar2...

Thursday, December 9, 2010

Next n3...

Akan mengupdate blog di masa akan datang, Insya Allah...

Tapi tak tinggal aktiviti blogwalking...


Tengah takde mood nak update n3...

Sedang mencari idea baru untuk makeover blog supaya sesuai ngan tema makeover 2011.

Da..!!!!

Tuesday, December 7, 2010

Menu petang ini...









Motif???

Saja nak tayang gambar menu yg aku pelahap petang nih...

Nak try???

Apa isi kandungannya??

Kue teow + udang + tauge yang banyak + hirisan fishcake + sedikit minyak + sedikit cabai istimewa + kicap masin + kicap pekat + sos kicap istimewa + hiasan daun bawang/sup

= KUE TEOW KICAP SPESEL AIR TANGAN IBU WAWA

Meh...jemput makan... :D

Anak vs Ibu


VS


Makin dekat makin berdebar2....

Sekarang nih tinggal 3 jek barang yg perlu dibeli.

1. Set Bersalin NR

2. Set Breastpumps

3. Bengkung- plannya nak beli kat Sara Kids. Ada idea tak kat mana lagi leh dpt yg harga berpatutan???


Kerana masalah2 yg tak dpt dielakkan, budget nak beli 3 barang di atas sedikit lari la...


Akibatnya,



Kalu beli Set Bersalin, takleh nak beli set breastpump...

Kalu beli set breastpump, takleh nak beli pulak set bersalin...

Haduih!!! Fening la.. fening la...

Rotavirus

Rotavirus????

Apa tu??

Adik beradik ngan cikedis ROTA ke??









Nak tau lanjut sila ke sini


SAYA YANG SUSAH HATI


and leh mendalamai ilmunya di sini


ROTAVIRUS


P/s: Mencegah itu lebih baik dari mengubati.

Sunday, December 5, 2010

Saya nak hadiah tudung dari ANA

n3 melekat!!!


Semasa berblogwalking kat umah nih niezzareenamemory02, aku terpandangkan satu n3 tentang kegembiraan tuan umah mendapat hadiah tudung.

At last.. aku plak nak join... tp harap2nya aku alert la pd persekitaran semasa...

nak tau kenapa??

meh terjah sini


Saya nak hadiah tudung dari ANA


Cara nak menang tudung tu korang kena capture no visitor yg tertentu..

Nak tau jom join!!

Kepada cik puan cik puan di bawah jom join..

Cik puan Deena

Cik puan Ayu Khairy

Cik puan Ummi

Contest: Nak Menang Header dan Blog Makeover!

Berblogwalking di belog baru tuan umah En. EQ menemukan aku dgn contest ini.

Sangat2 bertepatan ngan kemunculan tahun baru 2011 serta makeover yg bakal aku buat pada diri aku sendiri, aku rasa terkena plak pada masanya tuk aku join contest nih.

**Kalu menang mmg lah aku sgt2 bertuah.. Kenapa?? Baca selanjutnya....

For further details ttg contest nih sila klik banner di bawah.



Firstly aku nak bagitau yg contest nih mmg terkena sgt ngan visi dan misi aku tuk tahun 2011.

Kalu korang tgk wishlist aku yg aku letak kat sidebar tu, mmg banyak benda2 baru ttg diri aku yg aku nk cuba bongkarkan. Dan masuk tahun 2011, maknanya dah setahun aku berjinak2 dgn dunia blogging.

Secondly, aku memang tak suka stick pada satu2 perkara dlm jangka masa yg lama. Cepat boring! Aku sukakan something yg adventurous and thrill, that's why kalu korang mengikuti aku sejak awal aku pasti akan mengubah rupa muka blog aku dan isi n3 aku jugak pelbagai bersesuaian dengan tema blog aku "IT'S ALL ABOUT OUR LIFE".

So, kalu aku menang contest nih rasa sgt2 bertuah sbb leh buat makeover kat blog and header aku secara total!! Seperti yg aku idam2kan sempena kedatangan 2011.

Mula2 sekali aku nak makeover header, aku tak pandai nak create tp aku nak header aku tu sesuai ngan tema blog "IT'S ALL ABOUT OUR LIFE" which is full of colours!!

Oleh sebab aku suka tukar2 background, harap2nya aku leh la dpt beberapa sample background yg menarik tuk aku tukar2kan ikut suka aku. Slalu aku g web nih aje tuk cari background yg sesuai, tp tak banyak pilihan.

2011 nanti aku akan ubah tema n3 aku lebih kepada ibu2 sket tp tetap rugged... rugged aku tak le dr segi pakaian tp dr segi pemikiran dan mentaliti.

Tema warna aku nak pilih warna yg pelbagai biru, pink, orange or green. Takmo stick to one colour nnt cepat boring! kasi Colourful sket.

Oleh sebab 2011 nih aku akan berjinak2 secara serius dengan dunia Penyusuan Susu Ibu, banyak n3 aku nnt bersifat informatif dan ilmiah. Jadinya, layout or template blog aku nak simple tp friendly user. Tak pening nnt bl blogger lain nak cari pape yg perlu dr blog aku.

**Wah...!! Banyaknya hal yg aku rapik kan... mcm ye ye je aku akan menang...


Ok! That's it!!

Nak ajak member2 lain join

Cik puan Ayu Khairy

Cik puan Deena

Saturday, December 4, 2010

85% preparations ready...

Lately rasa sgt malas nk update blog..

Tapi aku tak penah tinggal blogwalking ke umah2 teman blogger and even i'm hunting for new blog for mom to be list and nursing mom list.

Sapa2 yg sudi nak masuk ke dalam list aku meh la tinggal kan link di n3 nih yek or kat shoutbox tu pun boleh.


Back to our main topic,


85% complete!!!

Yup!!

Perkara2 yg dh disiapkan dan dalam persiapan...

1. Have decided untuk berpantang kat umah MIL.

2. Barang2 baby dah siap beli semuanya dan dah siap berpacking kemas2 utk elakkan dari berhabuk. Tinggal nak angkut baby cot ngan tilam dari umah Mak.

3. Checklist barang2 baby ngan ibu yg nak dibawa ke hospital dah tersedia, tinggal nak siapkan beg ngan packing jek.

4. Sedang bertungkus lumus menyimpan budget utk brg2 ibu:
Set Bersalin NR

Breastpumps Spectra 3 sets

Bengkung

5. Persiapan peralatan yg perlu kat umah MIL- lum mula pape agi... brg dh ada tp tak setting lagi.

So, that's it!

Now nak tanya u all yg sedang berpantang n baru lepas berpantang... minuman pe yg korang amalkan masa berpantang? Maksud aku selain dr yg khusus tuk berpantang le mcm kopi ke.. milo ke... susu ke... apa ke...?? Leh share tak..

Semalam bersembang ngan MIL, ada la beberapa tips pantang larang yg bakal diperdengarkan masa aku berpantang nnt.

Antaranya MIL dah pesan awal2 tak leh minum air masak banyak2...

Makan kalu goreng tak pe.. kalu masak sup banyak sangat air dalam badan nnt urat kembang...

Phewww....


P/s: Tak rasa rugi pun bila MIL perturunkan ilmu berpantang dia.. yg penting kita sendiri dh buat homework and amik yg mana perlu n terbaik. Kan?

Contest: Gambar Kahwin


Nak join??? Sila klik banner di atas.


Picca yg akan dipertaruhkan ialah...



Apa yg istimewanya picca nih???

En. Hubby seorang yg sgt pemalu dan sgt susah nak diambil picca nya. But the time kitorg disuruh photographer beraksi di depan kamera, see how natural he is...

Muka macho la kononnya tuh.. hehehe...

Whatever it is,...dialah sahabat, teman dan pendamping yg sgt best!!

To me DEFINISI PERKAHWINAN adalah...

"Kemanisan rumahtangga dirasai apabila 2 hati bertemu dan menyemai perasaan kasih sayang dan cinta kerana ALLAH S.W.T.

JUGA

pabila perselisihan, ketidaksamaan dihadapi dengan hati yang tenang dan diselesaikan dengan penuh kesepakatan".

Wednesday, December 1, 2010

Ada apa dengan December??

Staff gomen seronok dengan kehadiran Dec.. walaupun sedikit tp leh la buat menambah belanja RM500 tuh kan...

Pasangan dua sejoli lagi seronok dgn kehadiran Dec nih sbb rata2 ada je kenduri menyambut hari bahagia mereka... kepada yg bakal menjadi raja sehari 'SELAMAT PENGANTIN BARU'.

Budak2 yg sekolah pun seronok dgn kehadiran Dec sbb leh spend time dok umah main game, spend time ngan kengkawan dan keluarga masing2.




Tapi bagi aku...


Bukan tak seronok....

Cumanya....


Hati makin berdebar debar.. dup dap..dup dap..


Tinggal lagi....


-
-
-
-
-
--
-
--
-
-
-
--
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
40 hari lagi???!!!!!!!!


Wah.. baru terpandangkan pregnancy ticker tu tadi.... huish!! cam tak caya jek...

Cepat tol masa berlalu!!!

Check up 34 weeks semalam pun keadaan masih sama.

BB masih in breech condition.


So, kena tunggu lagi 2 minggu for 36 weeks check up utk dok buat keputusan dgn ujian scan.

Menarik nafas panjang aku dibuatnya bila mengetahui kedudukan bb masih lum ada perubahan. Agaknya bb selesa berada dekat dgn jantung ibu, sbb di situ dia berasa tenang dan selesa.

"Ya Allah, Ya Tuhanku!! Permudahkanlah urusanku untuk melahirkan umat nabiMu, Muhammad S.A.W. AMIN....."

P/s: Biar apa pun yg berlaku, czer ke normal ke, ibu tetap menerima kehadiranmu dengan hati yg redha.... Hanya ALLAH yg Maha Mengetahui apa yg terbaik buat kita.

Breastfeeding in Public by Mama Sha

Sebelum nih aku penah citer pasal Breastfeeding in public.

Hari ni aku nak berkongsi pengalaman sendiri oleh Mama Sha yg boleh dikatakan otai dalam melakukan aktiviti penyusuan di tempat awam.

Nak tips, nak panduan, nak belajar dari pengalaman sendiri?

Leh terjah umah Mama Sha di sini

Breastfeeding In public by Mama Sha

**Siap ada picca eksklusif Mama Sha berBF bersama si manjanya di mana jua mereka berada.


P/s: Please read and understand the motive with ur open mind and open ur heart to accept.

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails