Kita bersama

Daisypath Anniversary tickers

Nur Ilyanie Najwa

Lilypie Kids Birthday tickers

Nur Ilyanie Najihah

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, August 17, 2010

Blogger Mommies- Breastfeeding

Insya Allah akan ada satu ruangan yang aku sediakan dedicated khas utk all the mommies yang sangat gigih BREASTFEEDING permata hati mereka. Tak kisah le new born ke tandem nursing ke, extended nursing ke.. (wallaweh!! dh bijak dh aku guna istilah tu sume...).

Kalu korang nak kisah korang 'didengari' letakkan link blog korang kat comment nnt aku akan publish dalam blog ni di ruangan khas itu....

P/s: This is so called my first entry about BREASTFEEDING.

Sunday, August 15, 2010

19 weeks in my womb

Minggu ni dah pun masuk minggu ke 19 fasa kehamilanku (2nd trimester). Alhamdulillah dah boleh dah rasa bb bergerak2... sangat best!! Dan inilah momen yang aku nanti2kan selama aku preggy. Walaupun movement tak berapa kuat tapi cukup setakat buat aku tau yang dia gembira dan berasa selamat di dalam rahimku.

Kadang-kadang aku rasa risau jugak sebab aku memang sangat aktif bergerak. Dan adakalanya aku akan rasa perut tegang semacam. Cuma satu yang menjadi kemusykilan, perut aku tak besar. Bila aku mengaku yang aku mengandung ramai yang terkejut. Kata mereka perut aku kecil.

Masa 16 weeks aku g check up n scan, dok kata perut aku normal and at least pernyataan tu sudah membuatkan aku lega seketika.

Hari ni dah pun masuk hari ke 5 berpuasa, alhamdulillah aku tak de lagi rasa penat, lapar, dahaga atau keletihan akibat berpuasa ketika mengandung ni. Syukur kupanjatkan ke hadrat Illahi kerana memberikan kekuatan buat aku dan bb aku untuk terus berpuasa. Harap2nya dapatlah puasa penuh tahun ni.

Ok guys! Jom tengok macam mana bb aku yang dah pun masuk 19 minggu (nearly 5th month pregnancy).


How your baby's growing:

Your baby's sensory development is exploding! Her brain is designating specialized areas for smell, taste, hearing, vision, and touch. Some research suggests that she may be able to hear your voice now, so don't be shy about reading aloud, talking to her, or singing a happy tune if the mood strikes you.

Your baby weighs about 8 1/2 ounces and measures 6 inches, head to bottom — about the size of a large heirloom tomato. Her arms and legs are in the right proportions to each other and the rest of her body now. Her kidneys continue to make urine and the hair on her scalp is sprouting. A waxy protective coating called the vernix caseosa is forming on her skin to prevent it from pickling in the amniotic fluid.


Welcome back!!!

Salam Ramadhan buat semua...

Wah!!! Lamanya tak berblogging... Dah penuh bersawang dan bersarang dah blog aku. Ada sedikit adjustment dan pembaikpulih yg aku buat pada blog dan Insya Allah format kali ni nanti akan lebih menjurus kepada kehidupan aku sebagai Ibu buat puteriku, Wawa dan Insya Allah juga buat bb aku yang bakal lahir tahun depan... :D.

Insya Allah berjumpa lagi di lain masa...

"Selamat Berpuasa dan Selamat Beramal di bulan Ramadhan Al-Mubarak"

Picca terbaru bulan lepas g kenduri kat KK (Preggy 16 weeks)

Jom Follow Me

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails